Menn foretrekker sekretæren

Artikkel

Menn vil heller gifte seg med sekretæren sin enn med en kvinnelig sjef eller kollega.

En amerikansk studie, publisert i tidsskriftet Evolution and Human Behavior, viser at menn er langt mer tiltrukket av underordnede i arbeidslivet med tanke på både vennskap og ekteskap, enn kvinner.

120 mannlige og 208 kvinnelige studenter ble bedt om å rangere potensielle partnere ved en fiktiv arbeidsplass ut fra fotografier av kollegene. Disse ble omtalt som deltakernes sjef (overordnede), medarbeider (likestilt) eller assistent (underordnet). Deltakerne skulle deretter ta stilling til om noen av disse kunne kvalifisere for vennskap, en natts eventyr, et kjæresteforhold eller et langvarig forhold og ekteskap.

Mennene foretrakk de underordnede fremfor de overordnede kvinnene med tanke på langvarig vennskap og ekteskap. Kvinnene derimot var upåvirket av en potensiell partners status.

– Resultatene gir empirisk støtte til oppfatningen om at selvstendige kvinner med makt taper på ekteskapsmarkedet, fordi menn foretrekker kvinner med mindre makt enn dem selv, sier Stephanie Brown, som har ledet studien. Psykolog Leif Edward Ottesen Kennair mener den amerikanske studien har svakheter og har funn som motstrider en rekke typiske funn innen partnervalglitteraturen.

Les hele saken: www.tidsskriftet.no/pls/lts/pa_lt.visnyhet?vp_id=6791

Anbefalte artikler