Det er på tide å sette foten ned

Brev til redaktøren
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Nok en arbeidsdag på over 12 timer takket være en eller annen papireksersis. I dag var det blåreseptkontrollen, men hver dag har sin plage. Resultatet er et jeg nå jobber minst like mye med mine 1 200 listepasienter som jeg før fastlegeordningen brukte av tid på mine 2 000 faste pasienter.

  Samtidig får jeg stadig vite at det jeg gjør ikke står til troende og ikke bare er bortkastet, men av negativ verdi. Det går knapt en dag uten at helseministeren, Aftenposten eller fjernsynsprogrammet Puls kan melde høylytt og hele nyhetsdagen igjennom at norske leger er kunnskapsløse og uærlige. Hva skal man mene om et undervisningssystem som tar opp preseterister med vandelsattest, kjører dem gjennom universitetets mest etikkfokuserte studium, for så å ende opp med kunnskapsløse kjeltringer? Det interesserer tydeligvis ikke mediene.

  Det er på tide å sette foten ned. Når vi ikke lenger har samfunnets tillit, må det være best for alle parter at vi leger kollektivt sier fra oss retten til å skrive sykmelding og blåresepter og nekter å avgi legeerklæringer. Det setter ikke ett eneste liv eller noens helse i fare, tvert imot overlates da disse viktige oppgavene til mer ærlige og kompetente instanser, til glede for både samfunnet og oss. Så kan vi legge alle våre krefter i kampen mot sykdom.

  Mediene vil nok kalle det furting – jeg vil kalle det en for begge parter nyttig tenkepause.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media