Paranoide leger og medier uten helsekompetanse?

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Risikoen for å gjøre store medisinske feil er veldig liten. Sjansen for å bli smurt utover førstesiden i lokalavisen er noe større. I det medisinske faget ligger det å ta feil innebygget. Dette må mediene ta mer innover seg.

  – Helsevesenet i dag krever kunnskap på veldig mange fagområder, sa Stein Sneve (t.h.) på debattmøtet. T.v. Lisbeth…
  – Helsevesenet i dag krever kunnskap på veldig mange fagområder, sa Stein Sneve (t.h.) på debattmøtet. T.v. Lisbeth Morlandstø og Olav Helge Førde. Foto Tove Myrbakk

  Det sa Olav Helge Førde, styreleder i Helse Nord RHF, på et debattmøte i regi av Nordland legeforening i Bodø 7. mai. Temaet var kompetansesvikt og leger med journalistskrekk. Et bredt panel sørget for at representanter fra medier og helsevesen fikk innblikk i to kulturer som begge sliter med å gi fra seg kontroll.

  Henning Aanes, fylkeslege og tidligere kommunelege, mener angsten for å gjøre feil utgjør en ikke ubetydelig del av en kommuneleges hverdag, også i dag. Medieforsker Lisbeth Morlandstø holder på med en doktoravhandling om medienes fokus på psykiatrien. Hun erfarer at journalister ofte blir dårlig behandlet, og at deres motiver trekkes i tvil. Sammen med journalist Stein Sneve bad hun om forståelse for at lokalavisene sliter med lite ressurser og dårlig tid.

  – Kompetansesvikt i mediene? Ja, absolutt. Det er en del av journalistikkens særpreg. Vi kan litt om mye. Dere kan mye om lite, sa Sneve. Som journalist opplever han at leger gjerne vil snakke med ham, men at mange kvier seg for å stå frem i avisen.

  Informasjonssjef Ellen Juul Andersen i Legeforeningen frykter at sykehusreformen kan ha gjort det vanskeligere for leger å uttale seg til mediene.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media