Hjelper der alt annet svikter

Lisbet T. Kongsvik Om forfatteren
Artikkel

– Kolleger som velger å gjøre en innsats for Leger uten grenser, står som et forbilde for oss andre.

Atle Fretheim mottok en symbolsk gave fra Arild Tandberg. Foto Lisbet T. Kongsvik

Det sa representanter fra Oppland legeforening da de i november 2003 gav 10 000 kroner til organisasjonen Leger uten grenser. Fylkesavdelingen har fattet vedtak om at det årlig skal gis en sum til en humanitær organisasjon knyttet opp mot egen yrkesgruppe, og fjorårets tildeling gikk til Leger uten grenser. – De gir håp selv i håpløsheten, de tør der andre viker og de hjelper der alt annet svikter, lød fylkesavdelingens begrunnelse for tildelingen.

En symbolsk gave ble overrakt under et møte i Legenes hus i Oslo.

– Det er en stor glede for meg, på vegne av Oppland legeforening, å overrekke dette beskjedne symbol på vår gave, sa Arild Tandberg, leder i Oppland legeforening, da han overrakte en rød rose til styreleder Atle Fretheim i Leger uten grenser.

– En rose kan være et symbol for kjærlighet. Når den visner, kan den tørkes og bevares, for på den måten å være et varig tegn på den kjærlighet alle leger bør føle til det «kall» og det arbeid som våre kolleger i Leger uten grenser utfører, sa Tandberg.

– Jeg ønsker at denne handlingen kan inspirere andre avdelinger i Legeforeningen til å gjøre noe tilsvarende, slik at flere nødlidende kan få litt mer hjelp i fremtiden. Takk for at dere finnes, og lykke til videre, sa fylkeslederen.

Atle Fretheim sa at organisasjonen han leder, setter stor pris på gaven. – Det at pengene ikke er øremerket gir oss en frihet til å bruke pengene der de trengs mest, og dere kan stole på at det blir gjort, sa han.

Anbefalte artikler