Råd på nett for ferske leger

Artikkel

Et nytt nettsted gir informasjon om legehverdag til turnusleger, og tilbyr programmer for håndholdte PC-er tilpasset norske forhold.

Utviklingen av siden startet med frustrasjon over at det ikke fantes programmer for håndholdte enheter (PDA) i Norge, forklarer turnuslege og redaktør Morten Munkvik. Sammen med turnuslegene Arnljot Flaa og Anders Nakstad, samt nettdesigner Eva Munkvik står han bak nettstedet turnuslegen.no.

Firkløveret har utarbeidet PDA-program for Felleskatalogen, ICD-10 og Kreftveilederne i samarbeid med henholdsvis Felleskatalogen A/S, Kompetansesenter for IT i helsevesenet og Den Norske Kreftforening. Ifølge Morten Munkvik er nettstedet opprettet på idealistisk grunnlag, uten kommersielle interesser i kulissene.

Nettstedet har også en rekke informasjon for leger som er unge i yrket. Her er råd om hva man bør ha med i legekofforten og hva man bør ha med av akuttmedisinsk utstyr.

– Som turnusleger vet vi hvor skoen trykker, og hva man kanskje har glemt fra studiet når man skal ut og praktisere som fersk lege, sier Munkvik.

Les hele saken: www.tidsskriftet.no/pls/lts/pa_lt.visNyhet?vp_id=3222

Anbefalte artikler