()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  10.7. 2003 nådde den triste meldingen oss om at vår kollega gjennom mange år, avdelingsoverlege Ernst T. Pedersen var død.

  Etter tannlege- og medisinstudium i Tyskland med påfølgende tilleggskurs i Oslo i 1967, gjennomførte han sin spesialistutdanning som kjevekirurg ved Ullevål sykehus og ble godkjent spesialist i kjevekirurgi og munnhulesykdommer i 1976. Han begynte da som spesiallege ved kjevekirurgisk avdeling, Regionsykehuset i Trondheim. Der ble han i 1984 avdelingsoverlege og fungerte som dette til sin død.

  Ernst T. Pedersen var kunnskapsrik og faglig dyktig, og når man som kollega søkte informasjon eller råd fikk man gode og utfyllende svar. Ofte kom han med dokumentasjon slik at man kunne lese mer om man ønsket det, noe som spesielt var til stor hjelp for yngre kolleger. Han var opptatt av sine medarbeideres ve og vel, og fulgte med ved et våkent blikk. Han hadde ordet i sin makt og var en dyktig og underholdende taler, underviser og foredragsholder, og han hadde ofte en god historie eller anekdote på lur. Han var alltid høflig og hyggelig og med et vennlig ord til sine omgivelser, og han hadde et stabilt humør. Han var godt likt av sine pasienter og hadde spesielle evner til å komme i kontakt med barn.

  I de senere år skrantet helsen, og han deltok ikke lenger i operativ virksomhet. Han hadde planlagt å fratre ved St. Olavs Hospital 1. oktober 2003, men dette ble ham ikke forunt.

  Vi lyser fred over Ernst T. Pedersens minne.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media