Hjerneuken 2003: Bruk hjernen – det er sunt!

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Ved å være aktiv, interessert, lærevillig og følge med på det som foregår, kan hjernen utvikle seg videre gjennom hele livet, og helsen bli bedre.

  Artiklene som ble sendt 100 redaksjoner, var ledsaget av illustrasjoner. Her vises bruk av hjernestimulator for å hjelpe…
  Artiklene som ble sendt 100 redaksjoner, var ledsaget av illustrasjoner. Her vises bruk av hjernestimulator for å hjelpe Parkinson-pasienter
  Erik Taubøll, Espen Dietrichs og Leif Gjerstad var blant foreleserne på det åpne møtet om hjernesykdommer i Domus Medica,…
  Erik Taubøll, Espen Dietrichs og Leif Gjerstad var blant foreleserne på det åpne møtet om hjernesykdommer i Domus Medica, Universitet i Oslo mandag 10. mars. Foto E.J. Andersen

  Dette var budskapet fra norske nevrologer, som i uke 11 arrangerte Hjerneuken 2003 som en del av en internasjonal opplysningskampanje for å lære folk å ta bedre vare på hjernen sin.

  Det var tredje gang en slik markering fant sted i Norge. Norsk nevrologisk forening – i samarbeid med de nevrologiske avdelinger ved Rikshospitalet og Ullevål universitetssykehus, samt Universitetet i Oslo – inviterte til åpne forelesninger.

  – Vi opplevde stor interesse for publikumsforedragene, både her i Oslo, i Bergen og de andre stedene, sier Espen Dietrichs, leder i Norsk nevrologisk forening.

  Mange medieoppslag

  Mange medieoppslag

  Det var også stor medieinteresse for Hjerneuken. Omtaler i mediene er en viktig del av uken for å gi informasjon til pasienter og pårørende.

  – Vi fikk et flott oppslag med over to sider om hjernen i søndags-Dagbladet, og har også hatt en artikkeltjeneste om hjernesykdommer hvor det hver dag ble sendt artikler til i overkant av 100 redaksjoner. Dette gav oppslag i etermedier og aviser, som vi håper førte til at publikum lærte mer om hvordan hjernen best kan tas vare på og hjernesykdommer behandles, sier Dietrichs.

  Temaene det ble laget artikler på, var viktigheten av å bruke hjernen, at hjernestimulator kan hjelpe Parkinson-pasienter, at epilepsimedisiner ofte brukes feil, at hjerneslag rammer 40 nordmenn hver dag, at kronisk hodepine kan være forårsaket av medikamenter og at mange har begynnende demens uten å vite det.

  Artikler og pressemeldinger finnes på http://www.legeforeningen.no/index.db2?id=2379

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media