Om å skape seg undring

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  På baksiden av boken heter det at den er et stykke atspredelse. Gid det var så vel. En fransk filosof, forsker og spaltist i Le Monde har satt seg fore å påpeke «det vesentlige på en enkel måte». Dette søker han å oppnå ved å beskrive 101 situasjoner man kan sette seg selv i for å oppnå å erfare det uventede.

  Ideen er kanskje ikke så dum. Muligens har jeg gått glipp av noe ved ikke å rope på meg selv i et rom, stå og drikke mens jeg tisser, forestille meg en opphopning av organer eller si til en ukjent at hun er vakker. Muligens er det også slik at fordi jeg har lest denne boken, men ikke forsøkt Droits 101 eksperimenter, så yter jeg den ikke rettferdighet ved denne korte og surmagede omtale. Likevel: Det må forlanges mer av en bok enn dette. For selv om man skulle akseptere ideen, og synes at eksperimentene er fint uttenkt, står man tilbake med en masse prat. Droits forsøk på å suggerere leseren faller til marken på grunn av kjedelig språk og gjentakelser.

  Den største undring boken skapte hos meg var hva det er som skal til for å få et forlag til å utgi en bok. Ta de 268 kronene boken koster og ta en tur på byen i stedet. Du skal være ganske spesiell for ikke å få mer ut av det.

  PålGulbrandsen

  HELTEF – Stiftelse for helsetjenesteforskning

  Nordbyhagen

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media