Ti års legesamarbeid med Litauen

Erik Argren Om forfatteren
Artikkel

Legene Linas Masilionas og Margarithe Abramaviciene fra Litauen sammen med Erik Argren utenfor Legenes hus i Oslo. Foto

Det er tiende år på rad at Telemark legeforening inviterer kolleger fra Panevezys på studiebesøk. De to legene Margarithe Abramaviciene, gynekolog, og Linas Masilionas, nevrolog, hospiterte i to uker ved sine respektive spesialavdelinger ved Sykehuset Telemark i Skien. De høstet interessante erfaringer om norsk klinisk hverdagsmedisin og om norsk helseadministrasjon. De hadde også et kort besøk i Oslo og Legenes hus, der de bl.a. fikk en orientering om Den norske lægeforening.

Det er internasjonal komité i Telemark legeforening som står for planlegging og gjennomføring av disse studiebesøkene. Årsmøtet i foreningen bevilger midler hvert år. Utgiftene til årets besøk var noe over kr 20 000, det vil si om lag 40 kroner per lege i fylket.

Samarbeidet mellom Telemark legeforening og Panevezys legeforening har inspirert andre i Telemark til å knytte kontakter i Litauen. Rotary distrikt 2290 har formell kontakt med Panevezys fylke, og det knyttes også kontakter mellom fylkeskommune og kommuner.

Anbefalte artikler