Aarseth til forvaltningen

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Hans Petter Aarseth som gikk av som president i Legeforeningen ved årsskiftet, er blitt som avdelingsdirektør for 40 ansatte i avdeling for spesialisthelsetjenester i Sosial- og helsedirektoratet. Avdelingen er underlagt tjenestedivisjonen som ledes av Bjørn Guldvog.

  Å fremme kvalitet og tilgjengelighet i helsetjenesten og arbeide med pasientrettigheter er blant de viktigste oppgavene Aarseth fremhever i sin nye stilling.

  – Som avdelingsdirektør får jeg en fin mulighet til å videreføre engasjementet jeg har hatt på disse områdene da jeg var president i Legeforeningen. Det var en viktig grunn til at jeg ble interessert i stillingen, sier han. Han synes ikke det er problematisk at det bare er et halvt år siden han gikk av som president i Legeforeningen.

  – Jeg er svært klar over at jeg har andre plikter og at lojaliteten går andre steder i denne jobben, sier den ferske avdelingsdirektøren.

  Aarseth er spesialist i nyresykdommer og var avdelingsoverlege ved nyreavdelingen ved Ullevål sykehus før han ble valgt til president i Legeforeningen i 1996. Han er den første som har sittet tre perioder i presidentstolen. Det siste halvåret har Aarseth vært forhandlingsleder for Akademikerne Kommune.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media