Vår president må reagere umiddelbart!

Peter Wetterberg Om forfatteren
Artikkel

Jeg har fått i min hånd det preliminære programmet for 12. Nordiske kongress i allmennmedisin som skal avholdes i Trondheim 4. – 7. september 2002. Til min store forskrekkelse ser jeg da at det er inkludert et sosialt program , med sightseeing og rundreiser i Norge, hurtigruteturer og annen moralsk forkastelig virksomhet. Dette er uhørt!

Jeg forventer meg en umiddelbar reaksjon fra Den norske lægeforening på samme måte som da det ble arrangert WONCA-kongress i Durban i fjor. Selvfølgelig skal samtlige delegater til Trondheim få et personlig brev fra vår nye president, der de oppfordres å ikke ta del i noen som helst andre aktiviteter enn de vitenskapelige. Spesielt gjelder dette de som kommer fra andre land. De skal ikke la seg friste til å se seg om i en fremmed by eller et fremmed land, eller gjøre seg kjent med noe av dets kultur eller historie. Nå må vi se til å feie for egen dør og ikke forlede kolleger til et liv i synd og etterfølgende evig fortapelse!

Jeg er glad og stolt over at jeg ved mitt besøk i Durban ikke beveget meg utenfor kongressenterets luftkondisjonerte sfære og dermed ikke løp noen risiko for å få med meg noen nye inntrykk hjem. Jeg håper inderlig at de som kommer for å besøke kongressen i Trondheim 4. – 7, september, følger oss trauste nordmenns stolte eksempel og lukker øynene for alt som kan tenkes smake av moro eller annen tidtrøyte. Nei, la oss rope HURRA! for den nye tid, da gjerrighet og geitost skal vandre hånd i hånd!

Anbefalte artikler