Karisoprodol – nok en gang

Korrespondanser
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Vi viser til vår artikkel Er karisoprodol berettiget som muskelrelakserende medikament? (1) i Tidsskriftet nr. 17/2000. Målet med artikkelen var å gjøre kolleger oppmerksomme på den betydelige faren for misbruk knyttet til dette medikamentet og samtidig mane til forsiktighet ved forskrivning av preparatet.

  Det er tydelig at dette målet ikke er nådd. Ved vår klinikk kan pasienter svært hyppig fortelle at de nærmest kan få ubegrenset med karisoprodol hos sin lege som samtidig nærmest bannlyser medikamenter som inneholder kodein pga. den betydelige faren for misbruk.

  Vi hevder i vår artikkel (1) at karisoprodol er det preparatet pasienter nødigst gir slipp på. Tilbakefall til medikamentmisbruk etter vellykket detoksifisering er også svært ofte knyttet nettopp til karisoprodol. Man mister nesten motet når en pasient som etter lang tid endelig var avvent fra karisoprodol, ved tilbakefall ringer til 15 allmennpraktiserende leger under påskudd av ryggsmerter. Hun får tilsendt per post resept på 30 tabletter karisoprodol fra sju av legene uten konsultasjon. De 210 tablettene var oppbrukt etter ni dager, etterfulgt av innleggelse i en klinikk for avvenning via familien.

  Vi håper at denne triste historien kan vekke i det minste noen kolleger. Karisoprodol er i Norge registrert under navnet Somadril.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media