Lattermildt for leger, om leger, av leger

Bokoversikt
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Denne boken er sagt å være et skattkammer av morsomme sitater og vitser om leger, medisin og helsevesen. Innfallsvinklene er mange; fra det syrlige, sarkastiske og satt på spissen, til de gjenkjennende fulltrefferne tatt på kornet.

  Boken er skrevet på engelsk og bygd opp alfabetisk etter temaer fra ”abscess” til ”X-ray”. Temaene er varierte. De fleste er naturlig nok relatert til helse og medisin. Det er imidlertid også tatt med en del allmenne emner som ”barn og ungdom”, ”ferie” og ”ekteskap”. Flere av temaene er kryssreferert til tilsvarende temaer andre steder i boken. Så å si samtlige sitater, kommentarer og uttrykk er hvor mulig angitt med forfatter og referanse, og boken inneholder en liste på 324 referanser bakerst i boken. I tillegg gjør et register det mulig å lete opp ord og uttrykk av Woody Allen, Ronald Reagan, William Osler og andre storheter.

  Boken er jevnt over morsom. Det finnes en del høydepunkt og noen smilehull. At en finner samme poeng under ulike temaer, noen går igjen hele 3 – 4 ganger, trekker ned om man leser boken fra perm til perm. Ønsker man å bruke boken til oppslag på temaer, vil dette dog lette arbeidet med å finne frem flest mulig resultat under ett gitt tema. En del av poengene krever også inngående kjennskap til engelsk språk, og kunnskap om amerikansk helsevesen og helsepolitikk. Dette begrenser seg imidlertid, og det skulle være nok humor å ta av for de fleste.

  Blant mine personlige favoritter i boken finner jeg legers og legesekretærers journalblundere samt rekken av ”Hvor mange . . . trengs det for å skifte en lyspære?” som går igjen gjennom hele boken. Boken inneholder også en del gode poeng og vitser som kan nyttes til å fange publikums interesse ved forelesninger og kurs, i løsere sammenhenger, eller for å muntre opp en kollegas hverdag. Uten garanti for et lengre liv, kortere bein, eller strammere lattermuskel kan boken anbefales til alle med løse smilebånd.

  KjetilSøreide

  Freiburg

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media