A Scalpella – talentfull femåring

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Abstract

  A Scalpella er blandakoret på medisinstudiet i Oslo. I oktober feiret de sitt femårsjubileum med konsert.

  Artikkel

  Prestasjonene vitner om en modenhet og erfaring som er mer enn en femåring verdig. Korhistorien begynte da en gjeng sangglade medisinstudenter bestemte seg for å starte et kor. Fra før av hadde studentene både et jentekor og et guttekor, men blandakor manglet. Harald Fredrik Ulltveit-Moe ville fylle tomrommet, og ble korets første dirigent.

  Selv om korets historie er temmelig kort, har den ikke manglet høydepunkter. Korgjengen ble headhuntet til å synge i konfirmasjon hos Jahn Teigen. Våren 2000 drog koret til Roma, og opptrådte der de fant det for godt. Julekonsertene i Gamle Aker kirke er allerede blitt en kjær tradisjon for mange. I fjor satte de opp «Gloria» av Vivaldi sammen med orkester, og det var en opplevelse for de heldige tilhørerne.

  Jubileumskonserten gav publikum godbiter fra korets repertoar, som spenner over alt fra jazz og «The Real Group» til folketoner og klassisk. Konserten ble holdt på det nyåpnede utestedet «Route 66», og mange lurte på hvorfor nettopp dette stedet ble valgt. Da konserten var over og festen kunne begynne, kunne nemlig stedets DJ entusiastisk fortelle at her ville det kun bli spilt swing, køntri og linjedans. Det ble en annerledes fortsettelse etter en elegant konsert.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media