Årets høydepunkt i MSO

Maja Wilhelmsen, Jan Håkon Juul Om forfatterne
Artikkel

Årsseminaret er MSOs (Medisinernes seksualopplysning) årlige gulrot og faglige vitamininnsprøytning. Til sammen 40 medisinstudenter fra Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø deltok på årets seminar. Programmet varierte fra forelesninger om seksuelle overgrep til rebusløp med større og mindre innslag av nakenhet.

I løpet av de tre dagene på Gol var det to forelesere som utpreget seg, ikke bare i sin dyktighet, men også temamessig. Karen Christine Friele hadde et morsomt og svært gripende innlegg om homofiliens historie helt fra Sodoma og Gomorra til 2001. Særlig vektlagt var både teologiens og statens herjinger av homofiles rettigheter og levevilkår. De har blitt utpekt som syndebukker uten selv å ha gjort noe galt (etter vår mening) for å komme i den situasjonen. Men at de heterofile heller ikke har hatt det enkelt, fikk Friele frem i sitt fantastiske innlegg.

Som avslutning fikk vi servert en riktig godbit i Esben Esther Pirelli Benestads pikante forelesning Kjønn i bevegelse. Der ble begrepet kjønn sett i et annet lys enn det tradisjonelt blir. Tilbake satt vi med oppfatningen av det er altfor få kategorier for å beskrive det kjønnlige mangfold som naturlig finnes.

Helgen var en ubetinget faglig og sosial suksess takket være alle foreleserne, deltakerne og ikke minst arrangørene fra Bergen.

Anbefalte artikler