Tiårsjubileum for Hurtigrute-kurset

Ellen Juul Andersen Om forfatteren
Artikkel

Kurslederne Bjørn Tansem og Egil Thorsen i blåsten på Hurtigrute-kurset. Alle foto E.J. Andersen

– I år var det 200 leger som dessverre ikke kom med, forteller en av drivkreftene, Bjørn Tansem fra Alta. – Oppslutingen er helt utrolig. En gang var det 600 leger som ikke kom med.

Egil Thorsen fra Tromsø fikk ideen Hurtigrute-kurset fra danske venner som hadde tatt Hurtigruta til Tromsø. – De mente at båten måtte være velegnet for kurs, og slik er det blitt, sier Thorsen.

– Vi legger vekt på et godt faglig program med spennende innledere og legger også opp til at ledsagere og familie kan være med. Det gir en hyggelig atmosfære og det er en kvalitet i seg selv at man kan gjøre en slik flott reise sammen, sier Bjørn Tansem.

Opprinnelig et tilbud til søringer

– Kurset var et av flere tiltak for å få søringer til å få øynene opp for at Norge består av mer enn Østlands-området. Vi ønsker å vise hvilke medisinsk-faglige spennende utfordringer Nord-Norge har å by på. Gjennom dette håper vi også at flere leger får lyst til å arbeide i landsdelen, sier de to legene. Kurset arrangeres av Alment praktiserende lægers forening (Aplf).

– Vi får nesten flaut gode tilbakemeldinger på kursene, sier en beskjeden Bjørn Tansem.

Anbefalte artikler