Nyttige råd om seksuell helse

Bokoversikt
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Klinikk for seksuell opplysning har revidert sin metodebok som ble først utgitt i bokform i 1997–98. Den ble raskt populær og etterspurt.

  Man behøver ikke å ha arbeidet særlig lenge med pasienter før man opplever hvordan vanlige mennesker kan få nedsatt livskvalitet når det gjelder problemer knyttet til seksuell helse. Det er ikke ”bare litt utflod” når samleie blir umulig på grunn av svie og smerte. Infeksjoner i underlivet gir frykt og usikkerhet ikke bare for en selv, men også for partneren. Dette kan også virke inn på forholdet. Et uønsket svangerskap kan forandre planene et par har for livet sammen.

  I Metodebok 2000 er prevensjon behandlet i første kapittel som det viktige området det er. Det gis god plass til en grundig utredning. Forskjellige metoder for nødprevensjons er også omtalt. Menstruasjonsforstyrrelser og svangerskapsavbrudd er også behandlet. Viktige deler av abortloven som gjelder avbrudd etter 12 uker er gjengitt, og det er tatt med lovpålagt informasjon som skal gis til pasienten.

  Symptomene på infeksjoner i underlivet er grundig omtalt med forslag til undersøkelse, diagnostikk og behandling samt smitteoppsporing. Et viktig kapittel om prosedyrer ved undersøkelse, forslag til standardbrev og brukerinformasjon er tatt med til slutt.

  Boken er detaljrik, men lettlest. Det er ingen illustrasjoner, men det er heller intet savn. Boken kan med fordel brukes som oppslagsverk og det er lett å finne frem i den. Den formelig strutter av praktiske råd for å takle de fleste problemer og feiloppfatninger som pasienten kan presentere.

  Boken anbefales til avdelinger, spesialister og allmennpraktikere som har pasienter med de omtalte problemene. Dessuten kan den være svært nyttig for helsesøstre, jordmødre og annen helsepersonell som møter mennesker med spørsmål tilknyttet sin seksuell helse.

  LeonieHegbom

  Romsås Legesenter

  Oslo

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media