I september skal studentene synes i gatene

Ingrid R. Einarsveen Om forfatteren
Artikkel

Mens politikerne slåss om velgernes gunst rett før stortingsvalget, skal også landets medisinstudenter innta gatene for å forsøke å få oppmerksomhet rundt årets innsamlingsprosjekt i Niger. Aksjonen i år er et samarbeid mellom medisinstudentenes humanitæraksjon – Helse Uten Grenser (HUG) og CARE Norge om å bygge brønn for å sikre tilstrekkelig og hygienisk vanntilførsel til en klinikk i landsbyen Dan Issa i Niger.

Ut av lesesalen

Medisinstudentene skal synes i gatene i alle universitetsbyene. Vi kommer til å stille opp med stand-up-show, konserter og kafeer der det vil bli servert både moccavann og møkkavann. Vi ønsker å bruke vår rolle som medisinstudenter til å gjøre noe morsomt ut av det å samle inn penger til en så viktig sak. Det vil bli sprøytedart og rullestoltaxi, kraniebasket og krykkestafett.

Medisinstudentenes paradeorkester skal spille, mens vi måler blodtrykket på slitne politikere. Disse septemberdagene skal det være merkbart at de hvitfrakkede studentene har tatt turen ut av lesesalen for å samle inn mest mulig penger til et meningsfylt prosjekt.

Bamsesykehus

HUG-aksjonens tradisjonsrike bamsesykehus vil selvfølgelig finnes i alle de fire byene. Til disse kan barn komme med kosedyrene sine for å få skikkelig sykehusbehandling, det være seg gipsing av bein, påsying av et løsnet øre eller et opphold i en av kuvøsene. Dette er et arrangement vi tradisjonelt har fått mye oppmerksomhet for, både i pressen og blant publikum. Vi satser også i år på at sykehusene blir godt besøkt, og at de bamser som har behov for det skal få en god og kvalitetssikret behandling.

Medlemmer av humanitæraksjonens hovedkomité var i vinter på prosjektreise til Niger (1). Med på denne turen var også fotografen Morten Krogvold, for å ta bilder for HUG og CARE. Bilder fra reisen har allerede vært vist i Rådhusgalleriet i Oslo, og skal stilles ut i Bergen fra 30. august, i Stavanger fra 3. september , i Trondheim fra 20. september og i Tromsø fra 2. oktober. Dette er en flott utstilling, som det virkelig er verdt å få med seg.

Bamsesykehusene er en populær gjenganger under medisinstudentenes humanitæraksjon. Foto privat

Anbefalte artikler