Nettsidene i ny drakt

Grete Strand Om forfatteren
Artikkel

Alle artikler er lagt i en database, noe som gjør oppdateringen enklere. Søkemulighetene etter gamle artikler blir forbedret. Tidsskriftet og Legeforeningen har vært på Internett siden 1996, og designet på Legeforeningens nettsider er blitt tre år gammelt. I Internett-sammenheng er det lang tid, og mye har skjedd i utviklingen av grafiske elementer o.l.

En effekt av omleggingen er at underforeningene i Legeforeningen enklere vil kunne oppdatere sine egne sider. Alt de trenger er tilgang til Internett. Annen programvare er overflødig.

En annen viktig forandring er at adressen til hver artikkel er tilgjengelig. Det vil si at det ikke lenger er «frame-løsning» på Legeforeningen og Tidsskriftets nettsider. Alle artiklene vil ha en godt synlig adresse i adressefeltet. Navigeringen rundt på sidene er beholdt, slik at de som allerede bruker nettsidene, vil kjenne seg igjen. Øverst til høyre vil en søkeknapp være tilgjengelig uansett hvor du befinner deg på nettsidene. Klikker man på den hvite logoen, føres man alltid tilbake til førstesiden.

  Alle tjenestene er tilgjengelig som før. Man finner blant annet hele Tidsskriftet, kurskatalogen, fire kurs godkjent i spesialistutdanningen, alle stillingsannonsene fra Tidsskriftet, oppslagstavle for leie, kjøp og salg, kunnskapsprøve og mulighet for å abonnere på nyheter på e-post.

  Adressen er som før: www.legeforeningen.no Derfra kan man klikke seg inn på Tidsskriftet, eller man kan gå rett til Tidsskriftet på nett ved å skrive adressen: www.tidsskriftet.com

Michael King i King Design står bak den grafiske utformingen, og Gan Media har levert verktøyet for utlegging av filer i database.

Anbefalte artikler