Er nettbankløsningen i DnB sikker?

Stine Bjerkestrand Nesje Om forfatteren
Artikkel

Med bakgrunn i dette har en del medlemmer av Legeforeningen kontaktet DnB.

– Vi tar sikkerhet meget alvorlig. Brukerne skal vite at DnB tar fullt ansvar hvis noen bryter seg inn på kontoen deres og stjeler penger, enten det skjer i den «vanlige» banken eller i nettbanken, sa Tore Dyrdahl i DnB til Dagbladet (2).

Det er nå besluttet å gjennomføre flere tiltak som tydeliggjør bankens ansvar overfor kundene og ivareta sikkerheten rundt nettbanken. Etter Dagbladets oppslag har det vært mange møter om saken internt i banken. Banken mener både selve nettbanktjenesten og overføringen av transaksjoner er helt sikre. Det svake punkt kan være legens PC og et mulig misbruk fra denne. Dette opplyser DnB.

– Den største fellen er at hackere kan sende virus på maskinen din. Via viruset kan hackeren åpne en såkalt bakdør til informasjonen som måtte ligge der. Da kan nettyven overføre beløpet som skal inn på din konto til sin egen, skriver Dagbladet (3).

– Ingen systemer er hundre prosent sikre. Det er imidlertid helt umulig for en hacker å tappe kundens PC uten at vi kan spore hvor disse pengene har gått. En hacker legger igjen en stripe rett til sin egen PC, som avslører hvor pengene er blitt av. Dessuten er det ikke mulig å tappe en konto og overføre pengene direkte til utlandet, sier Torstein Øygarden. Han er ansvarlig for både DnBs og Postbankens nettbank.

Et av tiltakene er at banken nå anbefaler kundene å bruke et spesielt virusprogram som installeres på den enkelte PC. Et annet område som skal bli klarere er selve avtaleteksten mellom bank og kunde. Teksten er i tråd med finansavtaleloven, men den kan gjøres mer forståelig.

– Så lenge kunden ikke opptrer grovt uaktsomt, er det banken som dekker eventuelle tap. Det som blir avgjørende er derfor at kunden ikke gir fra seg koder, og at han/hun logger seg av nettbanken når banktjenestene er utført, sier Øygarden.

Ved flere spørsmål om nettbank og sikkerhet, ta kontakt med DnBs kundeservice på telefon 815 48 815.

Anbefalte artikler