Studiebesøk fra Panevezys i Litauen

Korrespondanser
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  For 8. år på rad har Telemark lægeforening hatt gleden av å kunne invitere og stå som vertskap for kolleger fra vennskapsforeningen i Panevezys i Litauen.

  Telemark lægeforening har alltid valgt å invitere kollegene i mai måned. Ikke bare er fylket da kanskje på sitt vakreste, men vi har i tillegg hatt ønske om å la kollegene oppleve norsk 17. mai-feiring.

  Det viser seg at konkurransen for deltakelse er meget stor i den lokale og frie legeforeningen i Panevezys. Vi våger ikke gå inn på hvordan utvelgelsen skjer, det eneste ”kravet” som vi stiller er imidlertid gode engelskkunnskaper og at kollegene er i videreutdanning ved sykehus.

  I år hadde vi to ukers besøk av barnelege Wanda Lengauskaite og kirurg Remigius Samualis. Begge ble tatt godt imot ved respektive avdelinger ved Telemark Sentralsjukehus og hadde i to uker anledning til å delta i de respektive avdelingers daglige arbeid.

  Dette samarbeidet blir høyt verdsatt blant kollegene i Panevezys. Det kan imidlertid ikke stikkes under stol at mange kolleger setter et spørsmålstegn ved om det er riktig at den lokale fagforeningskontingenten i fylket bør benyttes til internasjonalt engasjement. Så langt har komiteen, bestående av Hans Thomas Fjære, Haldor Jenssen, Finn Kortner og undertegnede, lyktes i å overbevise årsmøtet om hensiktsmessigheten av samarbeidet. Det koster tross alt Telemark lægeforening ca. kr 15 000 å invitere kollegene til dette to ukers studieoppholdet.

  Vi håper vi kan ”feire” tiårsjubileum om to år for fortsatt samarbeid med legeforeningen i Panevezys.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media