Mine nettfavoritter

Artikkel

– I likhet med mange andre har jeg glede av en generell portal til ikke-faglige sysler, Legeforeningens hjemmeside og nettbank, sier Eirik Abildsnes, Elvebredden legesenter, Kristiansand. Utover dette setter han pris på disse adressene:

Fast Search & Transfer

www.ussc.alltheweb.com/

Søkemotorer kan ha variabel kvalitet, treffsikkerhet og hastighet. Jeg har stor glede av hastigheten til denne søkemotoren!

BIBSYS

http://wgate.bibsys.no/search/gen

Litteratur av alle slag søkes lett opp via databasen på denne adressen. Det kan søkes på forfatter, tittel eller bare stikkord. Dette er en svær database, så du bør ha mest mulig presist søkeord. Jeg får da opp en oversikt blant annet over hvilke bøker som befinner seg hvor, om den jeg ønsker står på sin plass i hyllen eller er utlånt. Ønsket litteratur sendes lokalt bibliotek og kan hentes der. Jeg antar at sykehusbibliotekene har samme ordning, men for oss fotsoldater i primærhelsetjenesten er ikke disse kanalene åpne – i alle fall ikke i vårt fylke.

Eirik Abildsnes

Morten Pytte, stipendiat ved Pediatrisk forskningsinstitutt,

Rikshospitalet, anbefaler disse nettadressene:

Forskningsgruppen ved Pediatrisk forskningsinstitutt, Rikshospitalet

www.med.uio.no/ikli/neuron/

Dette er vårt eget nettsted der vi presenterer forskningsgruppen vår. Her finnes oversikt over prosjekter, publikasjoner, samarbeidspartnere og et utvalg lenker.

Legemiddelsiden

www.legemiddelsiden.no

Et fint tillegg til Felleskatalogen. Her er det mulig å søke etter preparater på handelsnavn, virkestoff og indikasjon. Det er samlet relevant informasjon om hvert enkelt preparat samt en rekke nyheter.

Frikransen

www.frikransen.com

En nettside for terrengsykkelentusiaster. Her er det lagt ut forslag til løyper i skogsområdene rundt Oslo med informasjon om felles sykkeltrening og andre sykkelrelaterte lenker.

Morten Pytte

Anbefalte artikler