Mine nettfavoritter

Peter B. Júlíusson Om forfatteren
Artikkel

Islendingen kom til Norge i 1995, og synes det kunne være kjekt å reise tilbake til hjemlandet. – Men min kone er norsk og arbeidsmiljøet i Norge attraktivt, sier han. Her er Júlíussons favoritter på nettet:

Félag íslenskra lækna í Noregi

www.vefur.is/filin/

Denne hjemmesiden er en naturlig favoritt for en islandsk lege som arbeider i Norge. Félag íslenskra lækna í Noregi (FÍLÍN) – Foreningen for islandske leger i Norge – har ansvaret for denne hjemmesiden. Her kan man finne telefonnummeret til en islandsk kollega, skrive en hilsen i gjesteboken eller lese nyhetsbrevene. En slik hjemmeside er et godt lim for en spredt minoritetsgruppe som islendingene er i Norge.

Morgunbladid

www.mbl.is/

Nettet gjør det lettere for en islending å leve utenfor øya langt ute i havet. Nyheter på morsmålet er godt å få med seg.

The Hunger Site

www.thehungersite.com

Via denne hjemmesiden kan man daglig sørge for et bidrag til sultrammede. Bidraget betales av sponsorer (mot litt nettreklame, selvfølgelig).

Félag íslenskra barnalækna

www.barnalaeknar.is/

Den islandske barnelegeforeningen har egen hjemmeside med mange lenker til de mest aktuelle tidsskriftene innen pediatri.

Anbefalte artikler