Hva leser du for tiden?

Artikkel

– Jeg er i gang med to bøker parallelt, en på reiser og en på nattbordet: Den første er Restauranten der universet slutter av Douglas Adams, oppfølgeren til Haikerens guide til galaksen. Den andre er Forføreren av Jan Kjærstad. I tillegg må jeg spe på med tegneserier som f.eks. Tommy og Tigeren, Larsons gale verden og Ernie når jeg er for trett til å lese bøker.

– Hvorfor leser du akkurat det?

– Restauranten der universet slutter fikk jeg til jul av mannen min. Han ville introdusere meg til science fiction, som jeg har lite forhold til fra før. Det har vist seg å være et spenstig og nærmest psykedelisk bekjentskap, som jeg gjerne leser mer av. Forføreren ble jeg anbefalt av foreldrene mine, og det er en bok som bokstavelig talt har forført meg så langt. Jeg har ikke lest noe av Kjærstad tidligere.

– Hva slags litteratur foretrekker du?

– Jeg leser helst romaner og fortellinger fra fortid, nåtid (og fremtid). Er ganske altetende, og følger ofte anbefalinger fra andre om bøker de har lest. Krimromaner av Staalesen står høyt i kurs. I fjor dumpet jeg inn i Hobæk Haffs verden via Renhetens pris, og pløyde meg gjennom nesten hele hennes produksjon. Det er spennende å «serie-lese» en forfatter. Jeg opplever ofte at litteratur gir meg innspill og assosiasjoner som kommer til nytte i hverdagen med pasientene.

Marit Fjellhaug

Tidsskriftet

Anbefalte artikler