Hva leser du for tiden?

Artikkel

– Jeg er en stormleser, men ingen storleser. Nå har jeg kastet meg over Devil”s Valley av André Brink. Jeg har fortsatt Jan Kjærstads trilogi Forføreren, Erobreren og Oppdageren i hodet og kroppen, og jeg kan ikke huske tidligere lesing som har gjort så sterkt inntrykk på meg og som jeg har levd meg så til de grader inn i. Jonas Wergeland ble en del av livet mitt i en periode, så rart det enn kan høres ut.

For å komme ut av den sterke påvirkningen prøvde jeg meg på et par bøker som ikke fenget meg nok til å bli ferdig med Kjærstad. Det var da jeg fant frem André Brink, som har gitt meg sterke opplevelser i tidligere bøker. Brinks lille forord, det afrikanske ordtaket «When a man dies, a library burns down», synes jeg er fint å tenke på.

En av mine favoritter er imidlertid Carl Hiaasen. Han skriver krim med god humor, masser av overraskelser og sprø typer. Jeg tror jeg har fått med meg de fleste av bøkene til Hiaasen, som Tourist season, Double whammy, Skin tight, Native tongue, Strip tease og Stormy weather. Den siste jeg leste av ham var Lucky you. Hiaasen har så vidt jeg har registrert, nylig gitt ut en ny bok som jeg får vente med til den kommer i paperback.

Fin ferielektyre kan også være bøker av Patricia D. Cornwell, hvis hovedperson er en kvinnelig rettspatolog, og Minette Walters” bøker. Jeg leser litt nå og da etter innfall og lar meg lett påvirke av andre som foreslår ny lesing for meg.

Marit Fjellhaug,

Tidsskriftet

Anbefalte artikler