Gynekologiboken vi har lengtet etter!

Bokomtaler
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Målgruppen for denne boken er primært allmennpraktikeren; den helt ferske og den ganske erfarne! Enhver turnuskandidat vil ha stor nytte av en bok som denne. For leger som ønsker å hente stikkord innen nye og relativt ukjente fagområder i gynekologien, er dette en bok tilpasset en aktiv lege-pasient-hverdag.

  Boken er delt inn i 17 hovedkapitler, de fleste med en rekke underkapitler. Alle sidene har bred marg, med stikkord i kontrastfarge i margen og med viktige poenger overfarget med kontrastfarge. Forfatterne beveger seg fra problemstillinger hos små barn, via pubertetsutvikling, prevensjonsveiledning, gjennom alle gynekologiens sykdommer, og inn i plager som kan oppstå fra midt i livet til alderdommen.

  Bokens absolutte styrke er det stikkordmessige oppsettet. Dette gir nødvendig informasjon, samtidig som det pirrer leserens nysgjerrighet til å lese mer, gjerne via den fyldige litteraturlisten boken har. Stikkordliste og oversikt over figurer og illustrasjonsfoto gjør innholdet lett tilgjengelig.

  I innledningskapitlet er det et eget underkapittel om lover; deres formål og de plikter loven pålegger lege og pasient. Samtidig er de respektive lovene omtalt der de hører hjemme rent faglig. For leger som har vært en stund i praksis, er det nyttig at en bok som denne tar opp overgrepsproblematikk, infertilitetsutredning og hormonsubstitusjon. Det går i boken helt klart frem at ”læring skjer i praksis, men det er nødvendig at legen henter sin teoretiske kunnskap i litteraturen”.

  Forfatterne makter både å formidle kunnskap som kan anvendes i praksis, og å påpeke når det er aktuelt å henvise til annenlinjetjenesten. Forfatterne gir god og ryddig informasjon om hva pasienten kan forvente seg av annenlinjetjenesten. Det må primærlegen vite! Denne boken er nyttig for enhver allmennpraktiker, for studenter som skal ”resymere” før eksamen, for turnuskandidater og for helsesøstre og jordmødre som i stor grad forholder seg til kvinner i alle aldre. Et glimrende stykke allmennpraktikerarbeid!

  Anne MathildeHanstad

  Rådhusgaten legegruppe

  Jørpeland

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media