Den forunderlige kroppen

Bokomtaler
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Den forunderlige kroppen er en CD-ROM som bygger på boken med samme navn. Produktet er av god kvalitet. Pakken kommer med en enkel instruksjon angående installasjon, systemkrav samt en kort innledning, ellers er den ment å være selvinstruerende. Dette er greit nok, iallfall hvis man er noenlunde familiær med mediet. Den forunderlige kroppen er ment for alle som er interessert i sin egen kropp samt at programmet kan være et supplement til undervisningen om menneskekroppen på forskjellige skoletrinn. Jeg synes dette favner noe vidt. Best fungerer den nok som ledd i undervisningen.

  Programmet kan brukes med Mac eller PC, noe som er meget bra. Systemkravene er helt ordinære, slik at det store flertall av dagens hjemmedatamaskiner kan kjøre pakken. Installering under Win 98 og NT gikk uproblematisk.

  Man kan gå igjennom forskjellige organsystemer eller kroppens funksjoner. Man kan også lete i indeks eller prøve seg på gjettekonkurransene. Innholdet presenteres med bilder, tekst, lyd og film/animasjoner i en god blanding. Navigeringen går greit og kollega Torgersen leser tekstene med velkjent stemme. En del av tekstene og bildene i programmet kan kopieres til tekst- og bildebehandlingsprogrammer.

  Av svakheter vil jeg nevne at for å kunne se video må du installere Quick Time 2.1.2, som medfølger, selv om man har nyere versjoner installert. Man kan bruke Alt- og Tab-tastene for å hoppe mellom programmer som er åpne, men du må avslutte Den forunderlige kroppen for å regulere lyd eller starte et nytt program. Det hevdes at produktet inneholder unike illustrasjoner og at prosesser som det tidligere har vært umulig å skjønne, her presenteres slik at du forstår kroppens funksjoner på en helt ny måte. Dette er ikke tilfelle, da det finnes flere liknende produkter på verdensmarkedet.

  Den forunderlige kroppen er en kvalitetsmessig god multimedia-CD med noen mindre mangler.

  Tor Ø.Grøndahl

  Øyeavdelingen

  Rikshospitalet

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media