Pasienters bruk av Internett

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Noe er «sant» straks det dukker opp på skjermen. Det er en oppgave for leger å veilede pasientene iinformasjonsjungelen, hevder Roald Guttormsen.

  Guttormsen har lang fartstid som kursholder i Internett-bruk for norske leger, og i høst har han introdusert et nyttkurs som handler om pasienters bruk av Internett. Heftet distribueres i kursvirksomheten, men finnes ogsåfritt tilgjengelig på Internett (www.med-it.no) Her finnes råd om hvordan pasienterkan bruke den informasjonen de finner, lenker til generell helseinformasjon, pasientorganisasjoner, søkeverktøy etc.Det er ingen stor samling, men kan være nyttig for pasienter som er lite kjent på nettet. Heftet kan legen ha på sittkontor og gi pasientene.

  – På kurset forsøker jeg å vise legene hvordan pasientene henter informasjon og forsøker dessuten å påvise atrollefordelingen med hensyn til kunnskap forskyver seg, sier Guttormsen som selv er utdannet sykepleier oglegemiddelkonsulent.

  – Dette er et forsøk på å hjelpe legene til å lede pasientene til seriøs helseinformasjon på Internett.Helsearbeidere må forholde seg til Internett på en ikke-defensiv måte. Kursing er viktig, og bør inn i utdanningen avleger, mener Guttormsen.

  Høsten er fullt belagt med kursvirksomhet. I tillegg til kurset om pasienters bruk av Internett, holder Guttormsenkurs for sykehusleger i hvordan man kan bruke Internett som kilde for stoff til foredrag og presentasjoner.Kurstilbudet fra Med-IT er tilgjengelig på www.med-it.no.

  – Kristin Green Nicolaysen,Nettredaksjonen

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media