Nyttig for artikkelforfattere

Artikkel

Tips Nettredaksjonen om brukererfaringer og spennende Internett-adresser.
Telefon 23 10 90 00, telefaks 23 10 90 40, eller e-post:
grete.strand@legeforeningen.no eller kristin.green.nicolaysen@legeforeningen.no

Alle medisinske tidsskrifter har sin egen forfatterveiledning, og å lese og følge denne veiledningen er en forutsetning for å få et manuskript akseptert for publisering. Forskjellen mellom de formelle kravene til manuskripter kan være liten, men avgjørende.

En stor samling forfatterveiledninger er nå tilgjengelig på Internett-adressen: http://www.mco.edu:80/lib/instr/libinsta.html

Raymon H. Mulford Library ved Medical College of Ohio i USA har laget lenker til forfatterveiledningene i over 2000 engelskspråklige medisinske tidsskrifter. Blant disse er også flere titalls nordiske tidsskrifter.

Kanskje et nyttig tilskudd til bokmerkesamlingen for artikkelforfattere?

– Magne Nylenna, Tidsskriftet

Gå til lege på Internett – i Danmark

Nettstedet http://www.netdoktor.dk er en av Danmarks mest besøkte tjenester på Internett. 1,8 millioner besøker hver måned denne legetjenesten. En journalist og en lege har laget konseptet, som ikke er så ulikt Doktor Online i Norge. Initiativtakerne sier til Jyllandsposten at tjenesten skal fungere som et supplement til de allmennpraktiserende legene. Det er ikke meningen at folk skal bruke NetDoktor til å kurere seg selv eller starte behandling på egen hånd.

Hjemmesiden har som mål å gi folk svar på spørsmål og gi informasjon om stort sett alle sykdommer eller lidelser. Noen av tjenestene på NetDoktor er en egen debattside, spør legen, nyheter, ventelister, foreninger og faktaoversikt med forklaring om sykdommer og hvilke behandlinger som anbefales.

– Grete Strand, Nettredaksjonen

Klikkbar oversikt over Legeforeningens nettsider

På Legeforeningens nettsider finnes nå en oversikt over hva www.legeforeningen.no inneholder. Web-kartet finnes som eget valg i den venstre rammen på Legeforeningens førsteside. De grå knappene er satt opp i tabeller som viser strukturen på sidene, og alle valgene i oversikten er klikkbare inn til det man måtte ønske å se nærmere på. Dette er en ny måte å navigere seg rundt på. Adressen til web-kartet er: http://www.legeforeningen.no/webkart.htm

– Grete Strand, Nettredaksjonen

Anbefalte artikler