Nyttig for artikkelforfattere

Artikkel
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Tips Nettredaksjonen om brukererfaringer og spennende Internett-adresser.
  Telefon 23 10 90 00, telefaks 23 10 90 40, eller e-post:
  grete.strand@legeforeningen.no eller kristin.green.nicolaysen@legeforeningen.no

  Alle medisinske tidsskrifter har sin egen forfatterveiledning, og å lese og følge denne veiledningen er enforutsetning for å få et manuskript akseptert for publisering. Forskjellen mellom de formelle kravene til manuskripterkan være liten, men avgjørende.

  En stor samling forfatterveiledninger er nå tilgjengelig på Internett-adressen: http://www.mco.edu:80/lib/instr/libinsta.html

  Raymon H. Mulford Library ved Medical College of Ohio i USA har laget lenker til forfatterveiledningene i over 2000engelskspråklige medisinske tidsskrifter. Blant disse er også flere titalls nordiske tidsskrifter.

  Kanskje et nyttig tilskudd til bokmerkesamlingen for artikkelforfattere?

  – Magne Nylenna, Tidsskriftet

  Gå til lege på Internett – i Danmark

  Nettstedet http://www.netdoktor.dk er en av Danmarks mest besøkte tjenester påInternett. 1,8 millioner besøker hver måned denne legetjenesten. En journalist og en lege har laget konseptet, som ikkeer så ulikt Doktor Online i Norge. Initiativtakerne sier til Jyllandsposten at tjenesten skal fungere som etsupplement til de allmennpraktiserende legene. Det er ikke meningen at folk skal bruke NetDoktor til å kurere seg selveller starte behandling på egen hånd.

  Hjemmesiden har som mål å gi folk svar på spørsmål og gi informasjon om stort sett alle sykdommer eller lidelser.Noen av tjenestene på NetDoktor er en egen debattside, spør legen, nyheter, ventelister, foreninger og faktaoversiktmed forklaring om sykdommer og hvilke behandlinger som anbefales.

  – Grete Strand, Nettredaksjonen

  Klikkbar oversikt over Legeforeningens nettsider

  På Legeforeningens nettsider finnes nå en oversikt over hva www.legeforeningen.no inneholder. Web-kartet finnes someget valg i den venstre rammen på Legeforeningens førsteside. De grå knappene er satt opp i tabeller som viserstrukturen på sidene, og alle valgene i oversikten er klikkbare inn til det man måtte ønske å se nærmere på. Dette eren ny måte å navigere seg rundt på. Adressen til web-kartet er: http://www.legeforeningen.no/webkart.htm

  – Grete Strand, Nettredaksjonen

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media