Hammerfest sykehus på nettet

Artikkel

Tips Nettredaksjonen om brukererfaringer og spennende Internett-adresser.
Telefon 23 10 90 00, telefaks 23 10 90 40, eller e-post:
grete.strand@legeforeningen.no eller kristin.green.nicolaysen@legeforeningen.no

En fjær i hatten til IT-avdelingen ved Hammerfest som har tatt initiativ til en egen hjemmeside for sykehuset (http://home.telia.no/hammerfest-sykehus).

– Foreløpig er det sparsomt med stoff, men det vil komme mer etter hvert, forteller IT-konsulent Torolf Gulstuen.

– Tanken er at både administrasjonen og de enkelte avdelingene skal bidra på innholdssiden, og ikke minst venne seg til å bruke denne kanalen for å spre informasjon.

Internett-tilgangen fra sykehuset er begrenset til fire PC-er som ikke er tilknyttet det interne nettverket. Disse er plassert lett tilgjengelig for de ansatte. Hjemmesiden kan også nås via sykehusets intranett, og dermed kan i prinsippet alle ansatte se sidene.

Hjemmesiden har informasjon om ledige stillinger og legger ut internavisen Siden sist i full tekst. Gulstuen har dessuten lagt ut historiske bilder av sykehuset tilbake til 1852 – bilder som til daglig henger rundt om i sykehuskorridorene. Ta en titt selv!

– Kristin Green Nicolaysen, Nettredaksjonen

Klassikeren Harrison’s online

Boken Harrison’s Principles of internal medicine er en klassiker innen medisinen som mange kjenner. I manuell versjon er den i to bind og på flere tusen sider. Oppslagsverket har vært tilgjengelig på markedet i CD-ROM-utgave de siste årene, men tilbys nå gratis av MediNET (http://www.medinet.no).

– Dette er en betaltjeneste som vi spanderer. Harrison’s er en super bok som inneholder mye praktisk stoff for allmennpraktikere. En del tabeller og figurer er ikke tilgjengelig i Internett-versjonen, men ellers er innholdet fullstendig. Harrison’s online tilbyr søkemuligheter, ferske data fra kliniske forsøk, oppdaterte terapeutiske prosedyrer, lenker og selvtester. I forhold til CD-ROM-utgaven er det en stor fordel å kunne utnytte bokmerkefunksjonen til å bygge opp egne bokmerkeregistre til bruk i pasientbehandlingen, sier Kjell Krüger i MediNET.

MediNETs informasjonstjeneste for leger er gratis, men for å få tilgang kreves det registrering og tildeling av brukernavn.

– Kristin Green Nicolaysen, Nettredaksjonen

Anbefalte artikler