Hammerfest sykehus på nettet

Artikkel
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Tips Nettredaksjonen om brukererfaringer og spennende Internett-adresser.
  Telefon 23 10 90 00, telefaks 23 10 90 40, eller e-post:
  grete.strand@legeforeningen.no eller kristin.green.nicolaysen@legeforeningen.no

  En fjær i hatten til IT-avdelingen ved Hammerfest som har tatt initiativ til en egen hjemmeside for sykehuset(http://home.telia.no/hammerfest-sykehus).

  – Foreløpig er det sparsomt med stoff, men det vil komme mer etter hvert, forteller IT-konsulent TorolfGulstuen.

  – Tanken er at både administrasjonen og de enkelte avdelingene skal bidra på innholdssiden, og ikke minst venneseg til å bruke denne kanalen for å spre informasjon.

  Internett-tilgangen fra sykehuset er begrenset til fire PC-er som ikke er tilknyttet det interne nettverket. Disseer plassert lett tilgjengelig for de ansatte. Hjemmesiden kan også nås via sykehusets intranett, og dermed kan iprinsippet alle ansatte se sidene.

  Hjemmesiden har informasjon om ledige stillinger og legger ut internavisen Siden sist i full tekst.Gulstuen har dessuten lagt ut historiske bilder av sykehuset tilbake til 1852 – bilder som til daglig hengerrundt om i sykehuskorridorene. Ta en titt selv!

  – Kristin Green Nicolaysen, Nettredaksjonen

  Klassikeren Harrison's online

  Boken Harrison's Principles of internal medicine er en klassiker innen medisinen som mange kjenner. Imanuell versjon er den i to bind og på flere tusen sider. Oppslagsverket har vært tilgjengelig på markedet iCD-ROM-utgave de siste årene, men tilbys nå gratis av MediNET (http://www.medinet.no).

  – Dette er en betaltjeneste som vi spanderer. Harrison's er en super bok som inneholder mye praktisk stoff forallmennpraktikere. En del tabeller og figurer er ikke tilgjengelig i Internett-versjonen, men ellers er innholdetfullstendig. Harrison's online tilbyr søkemuligheter, ferske data fra kliniske forsøk, oppdaterte terapeutiskeprosedyrer, lenker og selvtester. I forhold til CD-ROM-utgaven er det en stor fordel å kunne utnytte bokmerkefunksjonentil å bygge opp egne bokmerkeregistre til bruk i pasientbehandlingen, sier Kjell Krüger i MediNET.

  MediNETs informasjonstjeneste for leger er gratis, men for å få tilgang kreves det registrering og tildeling avbrukernavn.

  – Kristin Green Nicolaysen, Nettredaksjonen

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media