Alternativ behandling

Artikkel
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Sammendrag

  Salget av alternative behandlingspreparater har også i Norge vist en jevn økning i de siste år. Hviskostholdspreparater regnes med, var omsetningen i 1997 på vel 1,4 milliarder norske kroner. De refusjonsberettigedelegemidler fra apotek, "blåresepter", utgjorde til sammenlikning omkring fire milliarder kroner.

  Økningen av alternativ behandling skyldes bl.a. en intens og profesjonell markedsføring, hvor den kulørte ukepresseog TV-programmer regnes som spesielt viktige. I samsvar med forretningsideen kommer det jevnlig reportasjer om magiskehelbredelser av enkeltpersoner, helst med en alvorlig sykdom, hvor legene i beste fall har feilbehandlet eller stiltseg likegyldige. Pasienten er ikke lenger oppgitt av legene, nå er det kunden som er oppgitt over legene.

  I det følgende blir Legeforeningens utredning om alternativ medisin og noen kjente eksempler fra norskalternativterapeutisk faglitteratur gjenstand for en faglig bedømmelse hvor basal naturvitenskapelig forskningsmetodikkinnen medisin og farmasi legges til grunn.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media