Allmennpraktikere fikk "praktisere" på Internett

Artikkel
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Tips Nettredaksjonen om brukererfaringer og spennende Internett-adresser.
  Telefon 23 10 90 00, telefaks 23 10 90 40, eller e-post:
  grete.strand@legeforeningen.no eller kristin.green.nicolaysen@legeforeningen.no

  Under primærmedisinsk uke i slutten av oktober fikk vel 40 allmennpraktikere uten Internett-erfaring tilbud om enkort innføring i det nye mediet. Kursledere var Vegard Høgli og John Leer som ledet hver sin tre timers workshop. Detvar omtrent like mange kvinner som menn som meldte seg til nybegynnerkurset.

  11 PC-er stod til disposisjon for deltakerne som først fikk en kort gjennomgang i maskin-, modem- og programoppsettfør de ble introdusert for e-post og Internett. Hovedpunktene var bruk av e-post og spesielt e-postvedlegg og søk påworld wide web (spesielt Medline), men også de vanlige søkemotorene.

  Kursleder John Leer forteller at det var stor aktivitet blant deltakerne og at de fikk mange spørsmål.

  - Jeg var ganske "grønn" når det gjaldt Internett, men nå vurderer jeg å kjøpe ny PC, forteller allmennlegeRagnar Vie ved Slettebakken legesenter på Nesttun utenfor Bergen.

  Leer har laget en disposisjon for kurset som kan være nyttig for andre nybegynnere, som det er lenke til fraLegeforeningens Internett-sider: http://www.legeforeningen.no/yf/aplf/Workshop/innledning.htm

  Interaktiv innføring i Internett

  Universitetets Senter for Informasjonsteknologi (USIT) har utarbeidet et opplæringstilbud som skal gi deltakerneinformasjon om viktige kommunikasjonstjenester http://www.uio.no/sgml/usit/fint/norsk/

  Opplegget kan gjennomføres som selvstudium, eller legge grunnlaget for studiegrupper, tradisjonelle kurs ellerfjernundervisningsopplegg. I et selvstudium kan deltakerne lære å bruke tjenestene i omgivelser de kjenner fra før.

  Målgruppen for kurset er brukere med tilkobling til UNINETT som har litt kjennskap til og interesse fordatakommunikasjon. Tjenestene som gjennomgås er tilgjengelige for Macintosh-, PC-, UNIX-arbeidsstasjon- ogterminalbrukere.

  Den som gjennomgår hele opplæringsopplegget vil lære om nettverksterminologi, få forståelse for hvilke muligheterman har for meldingsformidling via datanettet ved å benytte elektronisk post, NetNews og informasjonssystemer. Man fårogså basiskunnskaper innen ressursdeling slik at man kan utnytte de mulighetene som ligger i fjerninnlogging,informasjonstjenesten, WWW og filoverføring.

  Mulighetene for formidling, kommunikasjon, innsending av besvarelser m.m. gjør tjenestene egnet til å skape etfelles læringsmiljø for lærere og deltakere fra ulike institusjoner og steder i landet.

  Legeforeningens diskusjonsforum er nå åpent

  Nettredaksjonen har nå åpnet (dvs. fjernet passordbeskyttelsen) for Legeforeningens diskusjonsforum. Hovedtema erinnføringen av fastlegeordningen, og vi håper at flest mulig vil skrive inn sine synspunkter på denne. Det er ogsåopprettet en egen informasjonsside om fastlegeordningen som ligger på Legeforeningens førsteside ().

  Diskusjonsforum er selvsagt åpent for alle typer innlegg av interesse for norske leger. Skriv kort!

  - Kristin Green Nicolaysen, Nettredaksjonen

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media