Doctor’s Guide med personlig preg

Artikkel

Doctor’s Guide to the Internet har i løpet av et drøyt år rukket å bli en populær og godt besøkt Internett-tjeneste for leger over hele verden. Nå tilbys norske leger en “personlig” utgave av hjemmesiden, med nyheter og lenker tilpasset deres egen spesialitet og interesseområder.

Det er Transmit Medical i Norge, som i samarbeid med det kanadiske firmaet P/S/L NuMedia, tilbyr denne tjenesten til norske leger (1, 2). Den prisbelønte Doctor’s Guide to the Internet (http://www.docguide.com) har ca. 500 000 besøkende i måneden.

Spesialtilpasset
– Ideen bak den “personlige” utgaven er enkel. I stedet for å henvise legene til hjemmesiden, får hver lege sin egen spesialtilpassede Internett-side som lett kan ordnes etter legens medisinske interesseområder, forteller Mette Wam i Transmit Medical.

Legene får kontinuerlig oppdaterte medisinske nyheter, sammendrag av artikler, kongresskalender for de enkelte spesialitetene, gratis Medline-søk med mer. I tillegg kan hver enkelt lege oppdatere siden med sine favorittlenker.

– Vi mener tjenesten oppfyller kravene til nytteverdi ved at nyhetene samles, legen får dybdekunnskap innen sin spesialitet, tjenesten har en enkel presentasjonsform, den er oppdatert og ikke minst: personlig. Nyhetene oppdateres kontinuerlig og de siste nyhetene vises hver gang legen åpner sin “Personal Edition”.

– Ville det ikke være ønskelig for norske leger også å få norsk informasjon?

– Helt, klart, og det er noe vi er åpne for. Foreløpig har vi vært for kort tid på markedet til å si noe om tilbudet fremover. Men vi har fått grønt signal fra P/S/L NuMedia til å legge inn norsk innhold. Foreløpig velger vi å se det an, sier hun.

Uten kostnader for legen
Doctor’s Guide Personal Edition er utviklet i Canada, og finnes i dag for mer enn ti spesialiteter i mer enn 25 land. Det er P/S/L NuMedia som står for den tekniske driften og for produksjonen av innholdet som dels er egenprodusert, og dels inneholder lenker til andre medisinske ressurser på Internett.

Det er legemiddelindustrien som finansierer tjenesten for legene, som for tiden koster ca. 700 kroner. Sponsingen gir bl.a. det enkelte firma eksklusiv rett til å profilere seg overfor den spesialistgruppen de sponser. Det genererer naturlig nok også mer besøk til legemiddelfirmaenes egne hjemmesider på Internett. Også tjenester som diskusjonsgrupper og publisering av pressemeldinger fra firmaene åpner for mange muligheter for kommunikasjon med målgruppen.

– Legemiddelfirmaene har ingen mulighet til å påvirke innholdet av tjenesten, de får kun annonsere i toppen av hjemmesiden, sier Wam. Hittil har Transmit Medical solgt Doctor’s Guide Personal Edition til legemiddelfirmaer som dekker spesialitetene psykiatri, gastroenterologi, øre-nese-halssykdommer, lungesykdommer, endokrinologi, revmatologi, fysikalsk medisin, geriatri, kardiologi, nevrologi og nefrologi.

Dersom du har spørsmål om tjenesten, kan du kontakte Mette Wam i Transmit Medical på telefon 22  09  88  20, faks 22  09  88  30 eller e-post: Mette.Wam@transmit.no .

– Kristin Green Nicolaysen,
Nettredaksjonen

Anbefalte artikler