Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Artikler av I-L Steffensen
Klorering av drikkevann - mulig kreftrisiko av et biprodukt
- JA Holme,
- I-L Steffensen,
- G Brunborg,
- G Becher,
- J Alexander
30.06.1999:
Sammendrag Det er publisert en viktig undersøkelse der 3-klor-4-(diklormetyl)-5-hydroksi-2[5 H]-furanon (MX; CAS no77439-76-0), som dannes under klorering av humusholdig drikkevann, ble funnet å føre til kreft i flere organer i bådehunn- og hannrotter ved lave doser (mg/kg kroppsvekt). MX har i...
Heterosykliske aminer i stekt kjøtt
- R Vikse,
- R Reistad,
- I-L Steffensen,
- JE Paulsen,
- SH Nyholm,
- J Alexander
10.01.1999:
Sammendrag Siden begynnelsen av dette århundret har man i den vestlige verden sett en økning i insidensen av aldersjustert kreftpå ca. 1% årlig, og kreft er nå en av de viktigste dødsårsakene. Kostholdet er foreslått å være ansvarlig for 30-70% avkrefttilfellene. Blant mistenkte kostfaktorer er de...
Genetiske og miljømessige faktorer ved kolorektal kreft
- I-L Steffensen,
- JE Paulsen,
- J Alexander
30.05.1997:
Sammendrag Forekomsten av tykktarmskreft har økt de siste 30 årene i Norge og er den andre og tredje hyppigste nydiagnostisertekreftformen hos henholdsvis kvinner og menn. Familiær adenomatøs polypose, en form for arvelig kolorektal kreft, skyldes primært inaktivering avtumorsuppressorgenet for...