Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Artikler av JE Paulsen
Heterosykliske aminer i stekt kjøtt
- R Vikse,
- R Reistad,
- I-L Steffensen,
- JE Paulsen,
- SH Nyholm,
- J Alexander
10.01.1999:
Sammendrag Siden begynnelsen av dette århundret har man i den vestlige verden sett en økning i insidensen av aldersjustert kreftpå ca. 1% årlig, og kreft er nå en av de viktigste dødsårsakene. Kostholdet er foreslått å være ansvarlig for 30-70% avkrefttilfellene. Blant mistenkte kostfaktorer er de...
Genetiske og miljømessige faktorer ved kolorektal kreft
- I-L Steffensen,
- JE Paulsen,
- J Alexander
30.05.1997:
Sammendrag Forekomsten av tykktarmskreft har økt de siste 30 årene i Norge og er den andre og tredje hyppigste nydiagnostisertekreftformen hos henholdsvis kvinner og menn. Familiær adenomatøs polypose, en form for arvelig kolorektal kreft, skyldes primært inaktivering avtumorsuppressorgenet for...