Forfatterinformasjon fra siste artikkel
Artikler av Lisbeth Dahl
A.L. Brantsæter og medarbeidere svarer
- Anne Lise Brantsæter,
- Marianne Hope Abel,
- Tine Helle Margrete Meltzer,
- Lisbeth Dahl,
- Jan Alexander,
- Liv Elin Torheim,
- Sigrun Henjum
11.03.2019:
Kirsten Osty stiller spørsmål om bruk av alger som kilde til jod. I Norge er det økende interesse for bruk av tang og tare (makroalger) som vokser langs kysten og også omsettingen av importerte algeprodukter øker. Dette er ikke uproblematisk. Jodinnholdet i tang og tare kan være svært høyt og...
Er inntaket av jod i befolkningen tilstrekkelig?
- Sigrun Henjum,
- Marianne Hope Abel,
- Helle Margrete Meltzer,
- Lisbeth Dahl,
- Jan Alexander,
- Liv Elin Torheim,
- Anne Lise Brantsæter
28.01.2019:
Tidligere var alvorlig jodmangel utbredt både hos husdyr og mennesker i Norge, spesielt i innlandet hvor struma ble påvist hos opptil 80 % av alle skolebarn (1). Rapporten fra Nasjonalt råd for ernæring i 2016 indikerte at jodmangel igjen kan være utbredt, og presiserte behovet for mer kunnskap om...
Fisk – ikke bare omega-3
- Lisbeth Dahl,
- Tormod Bjørkkjær,
- Ingvild Eide Graff,
- Marian K. Malde,
- Beate Klementsen
26.01.2006:
Fisk, og særlig fet fisk, er en god kilde til de svært langkjedede marine omega-3-fettsyrene eikosapentaensyre og dokosaheksaensyre. En porsjon med fet fisk vil for eksempel dekke dagsbehovet for både de marine omega-3-fettsyrene og vitamin D. Vitamin D-innholdet i fete fiskearter (> 8 % fett) som...