Chassaing B, Van de Wiele T, Gewirtz A. O-013 dietary emulsifiers directly impact the human gut microbiota increasing its proinflammatory potential and ability to induce intestinal inflammation. Inflamm Bowel Dis 2017; 23: S5.
Younes M, Aggett P, Aguilar F et al. Re-evaluation of celluloses E 460(i), E 460(ii), E 461, E 462, E 463, E 464, E 465, E 466, E 468 and E 469 as food additives. EFSA J 2018; 16: e05047.
Nå har det snart gått ett år siden denne debattartikkelen ble publisert. Bare trist å se at det aldri ble noe debatt rundt dette, og heller ingen endring i mat industrien... Vi har opplevd "koronakrisen" hvor et stort fokus på helseproblematikk er i gjerde. Et fokus på kortreist mat har blitt ett sterkt tema, men hva som blir puttet i maten er fortsatt ikke så farlig, eller?
This article was published more than 12 months ago and we have therefore closed it for new comments.
Published: 2 September 2019
Tidsskr Nor Legeforen 2 September 2019
Vol. 139.
doi:
10.4045/tidsskr.19.0474
Received 12.7.2019, first revision submitted 31.7.2019, accepted 5.8.2019.
If you do not see the PDF file or want to save the file, you can right-click on the PDF icon. Select «Save target / file as ...» and then retrieve the PDF file in, for example, Acrobat Reader.
Nå har det snart gått ett år siden denne debattartikkelen ble publisert. Bare trist å se at det aldri ble noe debatt rundt dette, og heller ingen endring i mat industrien... Vi har opplevd "koronakrisen" hvor et stort fokus på helseproblematikk er i gjerde. Et fokus på kortreist mat har blitt ett sterkt tema, men hva som blir puttet i maten er fortsatt ikke så farlig, eller?