Arne Holm

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Tidligere kommunelege Arne Holm døde brått og uventet 29. april. Familien, venner, hele Bardubygda og tidligere pasienter er i sorg.

  Han vokste opp i Bodø. På gymnaset i Bodø møtte han Bjørg, som ble hans kone, og de fikk fem barn og ni barnebarn. Bjørg fulgte Arne gjennom studieår og resten av Arnes liv. Å sørge for at alle i familien hadde det bra var viktig for Arne. Sammen med familien ble mye tid brukt til friluftsliv og på hytta på Altevatnet og i Salangen. Arne og Bjørg likte å reise og oppleve andre land og kulturer.

  Han studerte medisin i Heidelberg i Tyskland. Etter turnustjeneste ved sykehus i Heidelberg fikk han tildelt distriktsturnustjeneste i Bardu i 1978. Etter turnus var det førstegangstjenesten i forsvaret i Bardu (Setermoen). Det var ei tid med ubesatte legestillinger i Bardu, og Arne tjenestegjorde derfor delvis ved legekontoret der. Etter militærtjenesten begynte han i fast stilling som distriktslege i Bardu. Han virket som kommunelege, fastlege, kommuneoverlege og helsesjef i til sammen 40 år i samme kommune. Ingen andre har tjenestegjort som lege lengre i Bardu enn Arne Holm.

  Arne holdt seg faglig oppdatert og tok tidlig spesialistutdanningen i allmennmedisin og master i samfunnsmedisin. I sin kliniske virksomhet hadde han svært god oversikt over faget, og bidro til allmennmedisinsk forskning med deltakelse i mange multisenter studier.

  Gjennom hans lange virke i Bardu fikk han kjennskap til pasientene og fulgte de gjennom ulike faser av livet. Tung forskning viser at kontinuitet, og dermed kjennskap til pasientene over lang tid, redder liv. Vi som fikk arbeide sammen med Arne har med oss minner om en alltid blid, vennlig og kunnskapsrik kollega, som var klok og nyttig i samtaler omkrig vanskelige pasientutfordringer.

  Han engasjerte seg i bygda, spesielt gjennom korsang, men også som viktig og populær borger, nabo og venn. Det er derfor mange som savner blide og vennlige Arne Holm.

  PDF
  Skriv ut
  Kommenter artikkel

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media