Espen Rostrup Nakstad og Line Vold får Akademikerprisen

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Vold og Nakstad har demonstrert verdien av tung fagkunnskap kombinert med fantastisk formidling i en krisesituasjon, sier juryleder Merete Nilsson.

  PRISVINNERE: Veterinær Line Vold i Folkehelseinstituttet og lege og jurist Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet. Foto:…
  PRISVINNERE: Veterinær Line Vold i Folkehelseinstituttet og lege og jurist Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet. Foto: Stian Lyseberg Solum og Gorm Kallstad/NTB

  Akademikerprisen deles ut årlig av arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne. Prisens formål er å hedre enkeltpersoner for deres bidrag til akademisk frihet, støtte deres arbeid i kunnskapsformidling og oppmuntre til videre innsats.

  – Årets vinnere har gjennom koronakrisen vist hvor avgjørende det er med akademisk kunnskap i byråkratiet, og sammen med sine kolleger har de vært helt sentrale gjennom pandemien. De er begge eksepsjonelt gode og trygge formidlere, og er nærmest blitt byråkratiets superstjerner, sier juryleder for Akademikerprisen Merete Nilsson.

  «Nakstad og Vold har formidlet forskningsbasert kunnskap og kompliserte vurderinger slik at alle forstår, og samtidig vært åpne om både usikkerhet og faglig uenighet. At det har vært så stor oppslutning om den norske koronastrategien skyldes i stor grad den kontinuerlige, åpne og gode informasjonen som har kommet fra både Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet», skriver juryen i sin begrunnelse.

  – Deler prisen med fagmiljøene

  Deler prisen med fagmiljøene

  Det er første gang i prisens historie at den deles mellom to personer.

  – Jeg er veldig glad for prisen, og for å dele den med Line. Jeg tar det som et tegn på at medisinsk og veterinærmedisinsk forskning og fagkunnskap verdsettes av andre akademikere. Vi har mange dyktige fagmiljøer i Norge som har hatt stor betydning i denne pandemien, og som fortjener en stor takk, sier Nakstad, assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet.

  – Vi deler prisen med alle de superkompetente folkene i Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, og i byråkratiet og fagmiljøene i Norge for øvrig, sier Vold, avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttets avdeling for smittevern og beredskap.

  Vært ærlige

  Vært ærlige

  Nakstad og Vold mener det er spesielt fint å få prisen i en situasjon der de har formidlet mange råd til befolkningen om å gjøre ting de færreste ønsker, og vært ærlige om at rådene har vært basert på et nokså svakt kunnskapsgrunnlag:

  – Det har ikke vært noen selvfølge at det skulle gå bra – men jeg tror åpenheten og diskusjonene oss imellom har bidratt til at både media og folk flest har fått god innsikt i det vi jobber med. Plutselig vet mange både hva helgenomsekvensering og reproduksjonstallet R er. Og hvordan vi beskytter oss mot smitte, sier Vold.

  Prisen ble utdelt på Akademikernes høstkonferanse 9. november på Rebel i Oslo.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media