En virksom leder

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Jeg liker å ha mye å gjøre. Å sitte og se på TV hver kveld, det er ikke helt min stil. Da kjeder jeg meg, sier Maja Elisabeth Mikkelsen, nyvalgt leder for medisinstudentene.

  NMF-FABRIKK: Maja Elisabeth Mikkelsen er den femte strake Nmf-lederen som kommer fra NTNU. Foto: Troy Gulbrandsen.
  NMF-FABRIKK: Maja Elisabeth Mikkelsen er den femte strake Nmf-lederen som kommer fra NTNU. Foto: Troy Gulbrandsen.

  Voldsom kapasitet! Disse to ordene, og et utropstegn i notatblokka, oppsummerer fint inntrykket av Maja Elisabeth Mikkelsen når Aktuelt i foreningen slår på tråden. Den påtroppende lederen av Norsk medisinstudentforening (Nmf) har nemlig veldig mange jern i ilden.

  Mikkelsen kommer fra Trondheim og begynte på medisinstudiene ved NTNU rett etter videregående. Lysten til å hjelpe mennesker og oppdagelsen av at biologi er ganske kult, fikk henne til å pense inn på medisin. Og etter en måned på medisinstudiene var hun ikke lenger i tvil: Dette var noe for henne.

  – På NTNU blir vi kastet ut i det og fikk snakke med pasienter på allmennlegekontor tidlig. Det hjalp veldig for å få etablert interessen. Det er god øving, forteller hun.

  Mikkelsen har vært tillitsvalgt i fire år, like lenge som hun har gått på medisinstudiene.

  – Skal man være en ordentlig student, må man engasjere seg i en studentforening. At det ble Nmf var litt tilfeldig i utgangspunktet, men så har jeg på en måte bare «blitt» i Nmf og blitt kjent med så mange fine mennesker. Det i seg selv har gitt motivasjon til å fortsette.

  En del av familien

  En del av familien

  Hennes politisk engasjement har vokst mens hun har vært tillitsvalgt og har bare tiltatt i styrke – særlig etter at hun har tatt på seg nasjonale verv.

  – Da ble det sånn «Denne foreningen har jeg lyst til å være i. Jeg kommer meg ikke ut herfra». I Nmf føler jeg meg som en del av en familie med alle de andre tillitsvalgte.

  Det er denne følelsen som gir henne motivasjon til å inneha frivillige tillitsverv, ved siden av et svært krevende studium.

  – Jeg er en veldig sosial person. Så å få et nettverk og bli kjent med folk fra andre studiebyer, det har vært veldig viktig for meg.

  Svært aktiv

  Svært aktiv

  Mikkelsen er imponerende aktiv. Hun sitter allerede i en håndfull styrer og arbeidsgrupper, og nå skal det altså bli mer. Fra nyttår tar hun ett års permisjon fra studiene, flytter til Oslo og får kontorplass på nyoppussede Legenes hus. Hva fristet til å begi seg inn på dette nivået?

  – Jeg har et brennende engasjement for Nmf og politikken vi står for. Og jeg ønsker at de andre tillitsvalgte i foreningen skal føle seg så godt ivaretatt som det jeg har gjort. Det jeg gleder meg aller mest til, er å jobbe fulltid med å følge opp de tillitsvalgte i foreningen, og å stille meg disponibel til å kunne bygge opp under deres engasjement, forteller hun entusiastisk.

  Faglig er det spesielt to temaer som ligger hennes hjerte nært: arbeidsliv og grunnutdanningen.

  – Selv etter den store seieren i høst, med 100 permanente LIS1-stillinger og de 38 som kom i fjor, mangler vi fortsatt 62 stillinger for å nå målet om 200 permanente. Dette, og at det skal være ryddige og forutsigbare forhold rundt ansettelsene av LIS1, har vært mine kjernesaker.

  Regulering blir viktig

  Regulering blir viktig

  Et tredje tema som kommer til å oppta Mikkelsen og Norsk medisinstudentforening fremover, er andelen leger som utdannes i Norge og regulering av dette. Nmf støtter anbefalingene fra Grimstad-utvalgets rapport fra i fjor, som anbefaler at Norge selv utdanner 80 prosent av legebehovet vårt.

  – Ønsket om å regulere handler om at Norge skal være selvforsynt med leger, og at det totale antallet medisinstudenter ikke skal overskride kapasiteten i spesialistutdanningen, beretter Mikkelsen.

  Hun understreker at eventuelle endringer ikke skal gå utover de som allerede studerer medisin i utlandet.

  Hva er det med NTNU?

  Hva er det med NTNU?

  Før vi setter sløyfe på dette intervjuet, må vi snakke om at Mikkelsen er den femte strake Nmf-lederen som kommer fra NTNU. Det skulle ikke være mulig. Hvordan er det mulig?

  – He-he. Vi har jo hatt et veldig godt miljø i Nmf i Trondheim. Det er kanskje ikke en magisk kode. Men vi har vært flinke til å rekruttere tillitsvalgte som blir værende, og flinke til å motivere hverandre.

  Fra nyttår er Mikkelsen brått leder for nærmere 5000 medisinstudenter. 

  – Det forplikter, og det blir garantert både et krevende og lærerikt år, avslutter hun.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media