Kjell Rootwelt

Minneord
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Det var med stor ærbødighet og enorm ydmykhet jeg møtte til jobbintervju hos Kjell Rootwelt rundt årtusenskiftet. Han var kjent for å ha bygget opp norsk nukleærmedisin til toppnivå, ikke bare innenfor landets grenser.

  Med sin korrekte form, faglige dyktighet, og antagelig en god porsjon sjenanse, var det nok noen som misforsto ham som arrogant. Hvor feil kan man ta!

  Kjell fremsto som mer «oppgaveorientert» enn «relasjonsorientert», men personalet han hadde samlet under sine vinger var ikke bare kompetente, de var også sosiale, morsomme og frekke! Og Kjell satte stor pris på litt motbør og vind i seilene. Han hadde øye for de gode ideer, og det var likegyldig om de kom fra sekretæren, den mest erfarne bioingeniøren, eller fra den nyansatte assistentlegen.

  Kjell nærmet seg pensjonsalderen da jeg ble kjent med ham, men han var lang fra forgubbet! Alltid på våkent utkikk etter nye ideer og utviklingsmuligheter.

  Hvilken gave det var å jobbe sammen med Kjell og «Kjells Angels». Den gaven skal jeg ta med meg videre i livet, og jeg skal prøve å leve etter hans devise: Man lærer så lenge man har elever!

  To kloke

  To kloke

  Det er ein
  Som er så klok
  At i lag med han
  Skjønar eg
  Kor dum eg er.

  Så er det
  ein annan
  som er så klok
  at i lag med han
  er eg klok
  eg og.

  (Erling Indreeide)

  PDF
  Skriv ut
  Relaterte artikler

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media