Årets Perle

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  UNICEF Norge og MedHum 2018 (Medisinstudentenes humanitæraksjon) vant kategorien Årets Perle da Sponsor- og Eventprisen ble delt ut i februar.

  GLADE PRISVINNERE: Maren Emilie Haagenrud Buskoven (t.v.) og Helene Gråbø mottok prisen på vegne av MedHum 2018. Foto:…
  GLADE PRISVINNERE: Maren Emilie Haagenrud Buskoven (t.v.) og Helene Gråbø mottok prisen på vegne av MedHum 2018. Foto: Christoffer Krook

  De fikk prisen for «#LaBarnVæreBarn».

  – Vi i MedHum er utrolig takknemlige over å ha blitt valgt som Årets Perle, sier styreleder i MedHum 2018 Emma Lengle.

  I sin begrunnelse sier juryen følgende om Årets Perle:

  «Årets Perle varmer. Den viser hva engasjerte enkeltmennesker kan få til sammen. Den viser at et ønske om å gjøre hverdagen litt bedre for noen av våre mest sårbare, kan få en liten idé til å fly høyt og langt. Vinneren av Årets Perle ønsket å sette fokus på syriske barns psykiske helse i en flyktningleir i Jordan og lanserte en liten genserkampanje for å skape oppmerksomhet om en større årlig innsamlingsaksjon i fire norske byer.

  Gjennom kreativt innhold i sosiale medier og hjelp av frivillige studenter og kjente profiler i ulike målgrupper, skapte den lille kampanjen et voldsomt engasjement. Også utover landegrensene. Målet om 100 solgte gensere ble til 2 000.

  Medisinstudentenes humanitæraksjon samlet inn over 400 000 kroner til den nasjonale aksjonen. #LaBarnVæreBarn, og UNICEFS viktige arbeid med psykososial hjelp til syriske barn.

  Juryen faller pladask og gratulerer vinneren av Årets Perle som viser at selv små og kreative ideer kan bli til noe stort.»

  Legeforeningens president Marit Hermansen slutter seg til gratulantene:

  – «Årets perle» i mange betydninger! Jeg er stolt over hva våre medlemmer får til når engasjementet og kreativiteten får blomstre. Det kommer barn til gode – og det lover godt for framtida. Gratulerer!

  Emma Lengle i MedHum 2018 takker på vegne av organisasjonen:

  – Å bli likestilt med så anerkjente bedrifter er i seg selv en stor ære for oss som studentforening. Vi ønsker å takke alle som hjalp oss på veien, og ikke minst alle som kjøpte genser og var med på å spre budskapet på sosiale medier. Engasjementet rundt kampanjen #LaBarnVæreBarn har vært overveldende og jeg kunne ikke sett for meg en bedre måte å toppe MedHum-UNICEF samarbeidet enn å få tildelt bransjepris.

  Sponsor- og Eventprisen er spons- og eventbransjens årlige store samling med fag og prisutdeling, i regi av Sponsor- og Eventforeningen. Det ble delt ut priser i ti kategorier. Øvrige pristakere var blant annet OBOS, Tine og Norges friidrettsforbund, Toppfotball kvinner og Aftenposten Event.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media