Klart for Lege-TV

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Stadig flere ser video på digitale flater. Det har Legeforeningen tatt konsekvensen av, og fra årsskiftet står et flunkende nytt og hypermoderne TV-studio og mediesenter klart til bruk.

  KLART TIL BRUK: Daglig leder for Lege-TV, Troy Gulbrandsen, gleder seg til å ta i bruk det nye studioet. Foto: Lise B…
  KLART TIL BRUK: Daglig leder for Lege-TV, Troy Gulbrandsen, gleder seg til å ta i bruk det nye studioet. Foto: Lise B. Johannessen

  – Målet med Lege-TV er å bruke nye veier for å nå publikum med faglig og helsepolitisk innhold på en mer effektiv og relevant måte, sier kommunikasjonssjef i Legeforeningen, Knut E. Braaten.

  Lege-TV vil være paraplyen for alt som produseres av videoer i Legeforeningen. Det skal brukes både til opptak, studiodiskusjoner og intervjuer, men også til medietrening for foreningsledd og andre aktører.

  – Vi ønsker å tilnærme oss informasjon og dele kunnskap på en mer moderne og effektiv måte, blant annet ved å bruke video i større grad i måten vi kommuniserer med medlemmer, ansatte og omverdenen, sier kommunikasjonsrådgiver og daglig leder for studioet, Troy Gulbrandsen.

  Legeforeningen ønsker å satse på å øke videokompetansen, rett og slett fordi man ser at video engasjerer på en annen måte enn bruk av mer tradisjonelle kanaler.

  – Vi vil kommunisere faglig innhold og snakke om relevante temaer, blant annet i form av studiosamtaler. Det kan også være aktuelt å invitere eksterne gjester til diskusjoner og samtaler, sier Gulbrandsen og legger til:

  – Det vil selvsagt ta litt tid før Lege-TV blir innarbeidet, men vi har allerede fått tilbakemeldinger fra medlemmer og tillitsvalgte om at dette er positivt for Legeforeningen og noe de ønsker.

  Lege-TV skal være tilgjengelig for alle og skal kunne tilby faglige diskusjoner, politisk debatt, medisinskfolkeopplysning og informasjon om hva som rører seg i Legeforeningen.

  – Internkommunikasjon er også viktig i en så stor organisasjon som Legeforeningen, og det er viktig at vi henger med i utviklingen, sier Gulbrandsen.

  Lege-TV vil bli distribuert via sosiale medier og på legeforeningen.no.

  Studio i eget hus

  Studio i eget hus

  Troy Gulbrandsen, som har mer enn tyve års erfaring fra TV-bransjen, forteller at hans første oppgave i Legeforeningen var å utrede ideen om å etablere et eget studio – et studio som hovedsakelig skal brukes av Legeforeningen, men som også kan leies ut til eksterne aktører.

  Studioet som nå står klart, er på mellom 30 og 40 kvadratmeter og er bygget av profesjonelle aktører med lang erfaring i å bygge studioer, blant annet for NRK og TV2. Det er ultramoderne med flere robotstyrte kameraer, og det er også mulig å hente inn deltakere via Skype fra andre steder i landet.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media