The humanitarian imperative to ban and abolish nuclear weapons

Artikkel

Mandag 22. oktober kl 18–20 arrangerer Den norske legeforening, Leger mot atomvåpen og ICAN Norge et åpent møte om atomvåpens humanitære og medisinske konsekvenser og behovet for å avskaffe og forby kjernefysiske våpen.

Møtet finner sted i Fritt Ords lokaler, Uranienborgveien 2 (ved Litteraturhuset).

Det blir foredrag ved den australske legen Alfred Tilman Ruff. Ruff er public health/infeksjonsmedisiner fra Universitetet i Melbourne og en av grunnleggerne av Den internasjonale kampanjen for å avskaffe atomvåpen (ICAN – vinner av Nobels fredspris 2017). Han er leder i ICAN Australia og co-president i International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW – vinner av Nobels fredspris 1985).

Marit Hermansen, Legeforeningens president, vil holde foredrag om legers engasjement mot atomvåpen og World Medical Associations (WMA) ferske resolusjon om atomvåpenforbudet og kjernefysisk nedrustning som vedtas på Island i begynnelsen av oktober. (Se nedenfor).

Det blir også innlegg fra statsviter Kjølv Egeland, som nylig har skrevet en doktoravhandling om kjernefysisk nedrustning – om hvordan fokus på atomvåpens humanitære og medisinske konsekvenser har påvirket det multilaterale arbeidet for atomnedrustning.

Møtet er åpent for alle, men er særlig rettet mot leger og helsearbeidere. Arrangementet foregår på engelsk.

Anbefalte artikler