Hans Jørgen Noreng

Marit Gjertsen, Ellen Viktil, Victoria Solveig Young Om forfatterne
Artikkel

Hans Jørgen Noreng (1961–2017), overlege ved radiologisk avdeling Ullevål sykehus, døde brått og uventet av massiv lungeemboli på Ullevål sykehus 20. desember 2017. Kollegaers støttespiller og en av avdelingens grunnpilarer er borte.

Hans Jørgen avla medisinsk embetseksamen ved Universitetet i Oslo i 1992. Etter endt turnustjeneste jobbet han en kort periode ved indremedisinsk avdeling Telemark sykehus. I 1995 begynte han som assistentlege ved radiologisk avdeling Ullevål sykehus. Hans hovedinteresse var innenfor abdominal radiologi, og hans bidrag var viktig for utvikling av en moderne avdeling slik den fremstår i dag.

Hans Jørgen var frem til sin død i full vakt og bortsett fra de siste årene også et fast medlem av det ikke-vaskulære intervensjonsteamet. I tre år var han seksjonsoverlege.

Hans Jørgens interesse var først og fremst lever og pankreas, og det var en stor faglig sorg for ham da denne faggruppen ble flyttet til Rikshospitalet. Han fant nye interesseområder, og var især engasjert i øvre gastrointestinal-traktus. Hans Jørgen var opptatt av forskning, men først og fremst var han en klinisk radiolog som alltid var opptatt av pasientens beste.

Han hadde en egen interesse for lover og paragrafer, og hadde alltid full kontroll over endringer og viktige momenter som hadde betydning for oss radiologer. Han hadde en unik ferdighet til å hente ut kjernen fra vanskelige dokumenter. Hukommelsen hans var imponerende. Han hadde en lun humor og treffende replikker, gjerne med ordspill.

Hans Jørgen var en godt likt foredragsholder. Som kollega var han usedvanlig hjelpsom og korrekt. Heldige var vi som fikk nyte godt av disse egenskaper.

Hans Jørgen var et sporty og aktivt friluftsmenneske. Vi heiet på han når han løp halvmaraton, triatlon eller syklet Norge på langs.

Det var med sorg og sjokk vi mottok beskjed om Hans Jørgens brå død. Våre tanker går til Hans Jørgens familie, hans kone Vilde og tre barn Oskar, Tobias og Oda, som vi kollegaer ble godt kjent med gjennom Hans Jørgens regelmessige oppdateringer.

Anbefalte artikler