Gratulerer med studievalget!

Frode Vartdal Om forfatteren
Artikkel

Dere starter på et flott studium og får et meningsfylt yrke!

Det å være medisinstudent og lege omfatter hele menneskelivet. Fra atomer, molekyler til klinisk aktivitet, også å forstå sosiale faktorer som påvirker helse og uhelse hos pasienter. Det andre som er veldig fint med dette studiet er at det kombinerer teori og praksis på en veldig god måte. Det dere leser den ene dagen, får dere praktisere neste dag. Det er blant annet derfor det er så morsomt å være medisinstudent!

Det er et krevende studium, med behov for å jobbe hardt. Det er en del blod, svette og tårer. Da er det viktig å ha et godt nettverk. Derfor; vær raus og inkluderende overfor medstudenter. Del forelesningsnotater, del gleder og del sorger. Det er slike verdier det er godt å få med seg i et verdibasert studium som medisin. Det fine med det, er at jo mer de blir brukt, desto bedre blir de.

Yrket åpner for et stort nettverk av rause kolleger i inn- og utland. Som immunolog har jeg hatt stor glede av mitt nettverk. Jeg har drevet med forskning i 40 år og vært dekan i snart åtte.

Fremdeles møtes vi på mitt kull hvert femte år og vi har stor glede av hverandre, faglig og menneskelig. Når jeg er til stede på kullsamlinger til yngre leger, hører jeg hvor stort utbytte de har av nettverket sitt og de kontakter som ble etablert i studietiden.

Gled dere til et fantastisk studium og yrke!

Se videointervju her: legeforeningen.no/derfor

Anbefalte artikler