Viktig å rekruttere leger fra distriktet

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Jeg stortrives som fastlege i Gulen kommune!

  Jeg hadde turnus i Kvinesdal og trivdes kjempegodt i allmennpraksis, men det ble allikevel en del år med indremedisin på sykehuset i Flekkefjord. Med tre små barn var det greit med regulert arbeidstid. Imidlertid har jeg hatt lyst på allmennpraksis og da muligheten for å søke stilling i ALIS-VEST-prosjektet kom i fjor, søkte jeg og fikk stilling i Gulen kommune.

  ALIS-VEST-stillingene innebærer veldig gode vilkår for unge leger. Det er 14 stillinger i 10 kommuner i Hordaland og Sogn og Fjordane. Vi har fast arbeidstid, fast lønn, et strukturert veiledningsopplegg og får super oppfølging over all forventning fra veilederne våre.

  Jeg er selv født og oppvokst i nabokommunen til Gulen, Solund, på et enda mindre sted og enda lenger ut i Sognefjorden. For å trives som lege på et lite sted tror jeg personlig det er en fordel at du selv kommer fra et slikt sted. Du er da vant til små forhold og det er lettere å tilpasse seg. For meg er det en trygghet å komme hjemover, samtidig som det ikke er helt hjem. Å ha en lokal tilknytning er viktig for å trives.

  Da familien på to voksne og tre barn kom hit i august i fjor, ble vi tatt imot med åpne armer. Vi fikk en helt fantastisk mottakelse som familie og har følt oss velkomne fra dag én. Vi leier den gamle doktorboligen fra 1893, som før har vært barnehage. Boligen var doktorbolig da min forgjenger kom hit. Det er gøy å følge den tradisjonen. Nå har vi kjøpt oss tomt, og gleder oss til å bygge hus her.

  Se videointervju her: legeforeningen.no/derfor

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media