Hjertelig velkommen til ditt hus!

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Annethvert år er Soria Moria vertskap for landsstyremøtene. I år kan de igjen ønske Legeforeningen velkommen. Direktør Marie Rolf-Wærstad ser frem til å ta imot landsstyredelegater og gjester.

  STOLT AV HUSET: Marie Rolf-Wærstad ved bysten av Soria Morias «far og fødselshjelper» – Legeforeningens generalsekretær…
  STOLT AV HUSET: Marie Rolf-Wærstad ved bysten av Soria Morias «far og fødselshjelper» – Legeforeningens generalsekretær gjennom 27 år, Odd Bjerke. Foto: Lise B. Johannessen

  – Hva betyr det for dere å være vertskap for landsstyret?

  Landsstyremøtet er det morsomste møtet vi har. Da er hotellet fylt nesten bare av leger. Det blir en helt spesiell atmosfære på huset når Legeforeningen er her. Vi føler at vi er en del av foreningen og setter stor pris på å få anledning til å ta imot gjester fra Legeforeningen Vi ønsker å være et utvidet hjem for legene og at de skal få følelsen av at de kommer hjem når de er hos oss.

  Denne tankegangen forsøker vi også å få inn i personalordningen. Vi ønsker at alle ansatte skal ha samme engasjement for, og grunnleggende kunnskaper om, Soria Moria. Det er viktig at de har med seg historien. Alle nyansatte må derfor gjennomgå et kurs som ender opp med en eksamen.

  – Eksamen?

  Ja, de skal vise at de kjenner historien og dermed kunne yte best mulig service. Det blir mer forpliktende med et eksamensbevis.

  – Du har vært administrerende direktør her siden 2006 og var økonomisjef i tre år før det. Det tyder på at du trives i jobben. Hva er det beste med Soria Moria?

  Jeg trives veldig bra. Det er noe med stemningen og beliggenheten – vi er i Oslo, men samtidig i naturen. De senere årene har vi jo også hatt en total renovering av huset. Det fremstår nå åpnere og mer moderne. Det er et flott hus å forvalte.

  Jeg setter også stor pris på å møte alle legene, både etablerte og fremtidige leger. Når vi har medisinstudentene her prøver alle på huset å komme i tale med dem, fortelle litt om huset og oppfordre dem til å bruke oss så ofte som mulig. Det er viktig at også studentene kjenner at Soria Moria er deres hus.

  – Dere trenger vel en stor stab for å holde i gang alle aktiviteter?

  Vi har 65 dyktige og engasjerte ansatte. Vi har god kontinuitet i staben og mange har vært her veldig lenge. Det er veldig hyggelig å se at de ansatte trives og tar vare på huset. Vi har også fokus på lærlinger og har i dag lærlinger i de fleste funksjoner. Vi mener det skal lønne seg å ta en fagutdanning og ønsker derfor å gi dem et godt grunnlag for videre karriere.

  – Soria Moria ligger jo langt fra Oslo sentrum. Hvordan er belegget?

  Vi har et stabilt antall romdøgn. Legeforeningen er vår største kunde når det gjelder kurs- og konferanser, men vi har også en rekke offentlige og private kunder og også interesseorganisasjoner. Kurs og konferanseaktiviteten er relativt stabil. Etter hvert har vi også fått langt flere fritidsgjester slik at vi nå har flere bein å stå på. Gjestene setter pris på nærområdet. Mange benytter anledningen til å trimme – i naturen eller i bassenget. Vi har jo også en rekke idrettsutøvere som gjester, blant annet i forbindelse med World Cup. I 2011 bodde alle de norske utøverne her under Ski-VM.

  Men vi skulle gjerne hatt enda flere større arrangementer for Legeforeningen. Da vi hadde Primærmedisinsk uke her fikk vi virkelig vist hva vi er gode for. Da sydet hele huset av aktivitet med nærmere 1 000 besøkende leger i løpet av uken. Dessverre er dette arrangementet nå blitt for stort for oss

  – I løpet av de 35 årene som har gått siden Soria Moria ble innviet har det skjedd store forandringer både med huset og omgivelsene. Den gang var det svært få boliger her oppe – i dag pågår det mye byggevirksomhet. Vises det på besøket?

  Vi merker at det bor flere mennesker i området. Mange bruker oss til å markere begivenheter som bryllup, konfirmasjon og dåp. Svært mange ønsker å arrangere bryllup i Askeladdens hus som ble innviet i 2003. Mange av Legeforeningens medlemmer markerer også små og stor begivenheter hos oss, som doktormiddager, kullfester m.m. Alle Legeforeningens medlemmer er hjertelig velkomne til oss. Vi har mange gode medlemstilbud og siden 2017 har vi også åpent hele sommeren.

  – Til sist – hva vil du si til landsstyredelegatene som kommer til Soria Moria for første gang?

  Hjertelig velkommen til ditt hus! Vi gleder oss til å ta imot dere. Huset er klart og her skal alt være i gode hender.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media