#LaBarnVæreBarn

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Medisinstudentenes humanitæraksjon (MedHum) handler i 2018 om syriske barn og unge på flukt, og deres rett til psykososial støtte og grunnleggende helsetjenester.

  GENSERAKSJON: MedHum håper mange støtter opp om aksjonen og kjøper aksjonsgenseren. Foto: MedHum
  GENSERAKSJON: MedHum håper mange støtter opp om aksjonen og kjøper aksjonsgenseren. Foto: MedHum

  – Barn på flukt fortjener å bli sett. De fortjener vår tid og vår oppmerksomhet – og de fortjener en barndom. Dette er ikke barnas krig, likevel er det de som betaler den høyeste prisen, sier MedHums leder Emma Lengle.

  Hun forteller at de i forbindelse med årets kampanje vil ta i bruk et helt nytt «stunt» – Genseraksjonen. Det er aldri før blitt gjennomført i MedHums historie.

  – Ideen er at det skal settes i gang et genserstunt på sosiale medier, tilsvarende Sanitetsforeningens «kun ja betyr ja» og NRKs «Jævla homo», forteller PR-ansvarlig for MedHum Nesjla Syrous.

  #LaBarnVæreBarn er kampanjens unike hashtag.

  – Det er innovativt. Formålet er å spre aksjonens budskap og samtidig øke populariteten og skape blest rundt de aksjonsspesifikke genserne, sier hun.

  Ønsker å nå et større publikum

  Ønsker å nå et større publikum

  Selve kampanjen som starter i uke 16, er ment som et forsøk på å nå et større publikum enn kun medisinerstudenter og ansatte ved de medisinske fakultetene.

  – Vi har allerede nå gleden å annonsere at vi har aksjonens høyeste beskytter, Sigrid Bonde Tusvik, med på laget, og også selveste helse- og omsorgsminister Bent Høie, forteller Emma Lengle.

  Nå gjenstår det bare å glede seg til at mange flere kaster seg på!

  – Kampanje-uken blir forhåpentligvis en utrolig morsom og intens periode med hyppig publisering på sosiale medier, med bilder og videoer av kjendiser, politikere og leger iført en MedHum genser, som sier noen viktige ord om årets prosjekt.

  Tanken er at aksjonen skal vare i cirka én uke, avhengig av hvor mange kjente personligheter de får med på laget.

  – På denne måten kan budskapet vårt spres til helt nye horisonter, sier Emma Lengle, og legger til at det er ingen grunn til at spredningen av budskapet skal begrenses til medisinstudenter!

  Mange får i dag sin daglige dose nyheter fra Internett, og sosiale medier spiller her en svært viktig rolle; både for å spre et budskap, men også for å engasjere og motivere andre til å bidra, og til å gjøre en forskjell.

  – Det er nettopp dette vi ønsker å oppnå med denne kampanjen. Ved bruk av kjente personligheter og deres makt og innflytelse på sosiale medier, kan vi nå et mye større publikum enn tidligere, og på denne måten bidra med større pengesummer til prosjektet, sier Lengle.

  MedHum er Norges største humanitære studentorganisasjon. Hvert partallsår arrangerer de en aksjon for å samle inn penger til humanitære prosjekter med fokus på lav- og mellominntektsland, og forebyggende helsearbeid. Aksjonen gjennomføres ved alle de fire medisinstudiestedene i Norge.

  Les mer om aksjonen på: www.medhum.no

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media