Starter på null

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Å tenke nytt når det gjelder rekrutteringen til det flotte faget allmennmedisin, engasjerer meg.

  Derfor starter jeg fra årsskiftet en allmennliste-praksis i Fredrikstad kommune. Det er en null-liste, der pasientene må melde seg på listen. Jeg har vært allmennlege ved Rakkestad legesenter i ti år og er kommuneoverlege og medisinskfaglig ansvarlig legevaktoverlege i Fredrikstad og Hvaler. Jeg har et flott samarbeid med Fredrikstad kommune. I fellesskap har vi laget en modell for å rekruttere unge leger til allmennmedisin. Jeg sa ja til å sette dette ut i praksis. Det var også en oppmuntring til å gå nye veier at jeg fikk Legeforeningens lederpris i 2017.

  I Fredrikstad kommune skal kontoret bygges opp som et utdanningskontor, der vi ønsker å knytte til oss unge leger som vil spesialisere seg i allmennmedisin. Legene og medarbeiderne vil være kommunalt ansatte. Det blir et annerledes spesialistløp der legene får en tryggere hverdag. Legene møter alle de allmennmedisinske problemstillingene og vil bli involvert i mange prosesser. Målet er en utdanning som omfatter både legevaktmedisin, sykehjemsmedisin og et år på sykehus med indremedisin og kirurgi. Hovedbjelken i utdanningsløpet blir allmennlegekontoret. I løpet av fem år vil legene være spesialister i allmennmedisin.

  Som bonde og lege håper jeg dette opplegget vil fungere som et slags allmennmedisinsk såkorn. Det blir spennende å følge utviklingen!

  Se videointervju her: legeforeningen.no/derfor

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media